Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ali Gürbüz, altın kemeri babasının mezarına götürdü

Ali Gürbüz, altın kemeri babasının mezarına götürdü

Başpehlivan Ali Gürbüz, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3. kaz başpehlivan olarak ebediyen sahibi olduğu altın kemeri babasının mezarına götürdü.Ali Gürbüz, babası Kırkpınar eski başpehlivanlarından olan Recep Gürbüz’ün...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 18:25
Başpehlivan Ali Gürbüz, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 3. kaz başpehlivan olarak ebediyen sahibi olduğu altın kemeri babasının mezarına götürdü.

Ali Gürbüz, babası Kırkpınar eski başpehlivanlarından olan Recep Gürbüz’ün Antalya’nın Elmalı ilçesindeki mezarını ziyaret etti. Altın kemerin ebediyen sahibi olup, babasına götürmek istediğini daha önce söyleyen Gürbüz, bu isteğini gerçekleştirdi. Elmalılı vatandaşların coşkuyla karşıladığı Gürbüz, altın kemeri ile birlikte babasının mezarına geçti. Recep Gürbüz’ün mezarı başında topluca dua edildi. Daha sonra Ali Gürbüz, altın kemeri babasının mezar taşının üstüne koydu ve şöyle konuştu:

"Babam 1988'de Kırkpınar'da başpehlivan oldu. Antalya'ya bu gururu yaşatan ilk insan. Tabi ertesi sene ömrü vefa etmedi. Ondan sonra ben de babamın yarım kalan emanetini geri almak için güreşe başladım. Allah bize iki senedir nasip ediyordu, bu sene üçüncü oldu. Altın kemerin ebedi sahibi oldum. Babamın yarım kalan emanetini geri getirdiğim için çok mutluyum."

Anne Hatice Gürbüz de gözü yaşlı bir şekilde yaptığı açıklamada, "Bugünleri hep beklemiştim. 3 kere üst üste alırsak mezarın üstüne koyacağımıza söz vermiştim. Çok şükür Ali bunu gerçekleştirdi. Gurur duyuyorum oğlumla." dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş da Ali Gürbüz’ün bu başarısından dolayı gurur duyduklarını ifade etti. Mezar başındaki törenin ardından Gürbüz, Elmalı ilçesinde konvoyla tur attı.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 650 ve 651’incisinde başpehlivan olan Ali Gürbüz, 652’ncide de başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin de ebedi sahibi olmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.