Dolar 34,1996
%0.05
Euro 37,9551
%-0.37
Altın 2.915,940
%0.69
Bist-100 9.565,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa’nın beklediği proje başladı

Aliağa’nın beklediği proje başladı

Kentin hızlı gelişimi ve değişimiyle ortaya çıkan ihtiyaçlarını tek tek karşılayan Aliağa Belediyesi yapı ömrünü tamamladığı için yıktığı Belediye Düğün Salonu yerine inşa edeceği projenin startını verdi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2012 - 10:46
 Kentin hızlı gelişimi ve değişimiyle ortaya çıkan ihtiyaçlarını tek tek karşılayan Aliağa Belediyesi yapı ömrünü tamamladığı için yıktığı Belediye Düğün Salonu yerine inşa edeceği projenin startını verdi. İçinde Bin 500 kişilik düğün salonunun da yer alacağı ve kentin uzun yıllar sosyal ihtiyacına cevap verecek özelliklerde yapılacak çok amaçlı kompleksin yapımı başladı. Kompleksin resmi temel atma töreni ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı törenle Kasım ayının başında yapılması planlanıyor.

 

4 BİN 630 METREKARELİK MUHTEŞEM TESİS

Bahriye Üçok Rekreasyon Alanı’nda yer alan kompleksin inşası için ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı ve çevrede güvenlik önlemlerini ve gerekli tedbirleri alan yüklenici firma inşaata başladı. Toplam 4 Bin 630 metrekare kullanım alanı olacak tesisin içinde Bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra, 200 kişilik 3D sinema salonu, Restoran, Teras Cafe,  Bowling ve oyun salonu ile çocuk oyun alanı yer alacak. Kompleks bir yılda tamamlanarak hizmete açılacak.

 

BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ: “ALİAĞA’YA YAKIŞACAK”

Aliağa’nın kronik sorunlarına çözüm ürettiklerini kentin en önemli eksikliklerinden birinin de böylesi tesis olmaması olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz sosyal kompleks inşaatının başlamasından memnun olduğunu belirtti. Başkan Oğuz; “Yapı ömrünü tamamladığı için yıktığımız düğün salonu yerine Aliağa’mıza yakışan çağdaş ve kent vizyonuna uygun çok amaçlı kompleks inşaatımıza başladık. 1500 kişilik düğün salonundan restorana, gösteri ve sinema salonlarından çocuk oyun alanlarına, gençlik merkezini içinde barındıracak tesis tamamlandığında kentimizin uzun yıllar sosyal ihtiyacını karşılayacak, kentimize yakışan bir tesis olacak.” dedi.

 

Yapım süreci 12 ay olan tesisin zamanından önce bitirilmesini amaçladıklarını belirten ve resmi temel atma töreni için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun geleceğini belirten Başkan Oğuz; “Program henüz net olmamakla birlikte şu anki duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu tören için kesin gelecek ancak geleceği tarih kesinlik kazanmadı.  Muhtemelen Kasım ayının ilk haftası gelecek ve tören o tarihte gerçekleştirilecek.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.