Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman Lisesi'nde 'güvenlik' alarmı; Elçilikler de kapalı

Alman Lisesi'nde 'güvenlik' alarmı; Elçilikler de kapalı

Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesiyle bugün eğitime ara verdiğini duyurdu. Okul yönetimi de durumu doğrulayarak 'sadece bugün güvenlik nedeniyle okulun kapalı olduğunu' belirtti.

  • Ege Postası
  • 17.03.2016 - 11:28
Bazı kaynaklar, "potansiyel tehdit şüphesiyle" eğitime ara verildiğini söyledi. Bu arada Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği ile İstanbul'daki Almanya Başkonsolosluğu da bugün kapalı. Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun kapısına "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" yazısı asıldı.

Taksim'de bulunan Özel Alman Lisesi, güvenlik gerekçesiyle eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. 



Alman Lisesi'nden velilere gönderilen mesajda, "Sayın velimiz / değerli öğrencimiz, güvenlik gerekçeleriyle bugün (17/03/2016) okulumuz kapalı olacaktır" denildi. 


Bazı kaynakalar  "potansiyel tehdit şüphesiyle" eğitime ara verildiğini söyledi. Potansiyel tehdit şüphesinin ayrıntısına girmeyen yetkililer, okulun şimdilik bugün kapalı olduğunu ifade ettiler. 

ALMAN KONSOLOSLUĞU DA KAPALI
Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu bugün kapalı. Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun girişine sabah saatlerinde bugün kapalı olunduğuna dair yazı asıldı.

Birkaç saat sonra ise o yazıya ek olarak başkonsolosluğun neden kapalı olduğunu içeren bir yazı daha asıldı.

O yazıda, "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" denildi. Konsolosluk önündeki polis önlemleri de dikkat çekti. Her zaman ki tedbirlere ek olarak zırhlı bir polis aracıda başkonsolosluk önünde bekletiliyor.



Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği kapatıldı
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki Alman Büyükelçiliği'nin saldırı ihtimaline karşı kapatıldığını duyurdu.



Reuters'ın haberine göre, Alman Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin, "olası bir saldırı ihtimaline işaret eden belirtiler" dolayısıyla kapatıldığını duyurdu.

Bakanlık, İstanbul'daki Başkonsolosluk ve Alman Lisesi'nin de kapatıldığını belirtti.

Bakanlık açıklamasında, Alman Lisesi'nin tatil edilme nedeni, "teyit edilemeyen bir uyarı" olarak belirtildi.

Reuters, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Salı günü, Ankara'da yaşayan Alman vatandaşlarına "her an olabilecek bir saldırı" konusunda uyarıda bulunduğunu hatırlattı.

Alman Lisesi'nin internet sitesinde, "Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.