Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alman meclisinde 40 yıldır görev yapan bakan, daha fazla yaşlı vekil istiyor

Alman meclisinde 40 yıldır görev yapan bakan, daha fazla yaşlı vekil istiyor

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Federal Meclis’te yaşlıların da bulunmasının önemli olduğunu söyledi. Alman Parlamentosu’nun en kıdemli milletvekillerinden biri olan Schaeuble, meclisin toplumu yansıtması gerektiğini, bundan dolayı...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 14:48
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Federal Meclis’te yaşlıların da bulunmasının önemli olduğunu söyledi. Alman Parlamentosu’nun en kıdemli milletvekillerinden biri olan Schaeuble, meclisin toplumu yansıtması gerektiğini, bundan dolayı yaşlıların da burada bulunmaları gerektiğini vurguladı.

22 Eylül’de yapılacak genel seçimlerden dört gün önce 71 yaşına girecek olan Schaueble, “70 yaşındakilerin bulunmadığı bir meclis iyi olmazdı. Çoktandır siyasette ve başka yerlerde gençleşme trendi yaşanıyor. Çoğu kez gençlik veya yaşlılık karşı karşıya geliyor." dedi.

Kırk yıldan fazla süredir milletvekili olan Schaeuble, Federal Meclis’in toplumun temsil edildiği bir yer olduğuna dikkat çekerek, “Tüm gruplar temsil edilmeli, tabii ki gençler, ama aynı zamanda yaşlılar da...” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.