Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da Müslüman cenazelerinin bekletilmeden defnedilmesi ele alınacak

Almanya'da Müslüman cenazelerinin bekletilmeden defnedilmesi ele alınacak

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (KRV) Müslüman Mezarlığı Yasası’na hassasiyetle yaklaşan KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens, yasanın ileride başka iktidarlar tarafından kaldırılmaması için bütün partiler ile birlikte hareket...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 13:06
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (KRV) Müslüman Mezarlığı Yasası’na hassasiyetle yaklaşan KRV Sağlık Bakanı Barbara Steffens, yasanın ileride başka iktidarlar tarafından kaldırılmaması için bütün partiler ile birlikte hareket etmeye önem veriyor.

Gelecek seçim döneminde Hristiyan Demokratların hükümete gelmesi halinde dahi bu konuda değişiklik yapılmaması için partilerin hemfikir olması gerektiğini savunan Steffens, Meclis’teki birinci oturumda Müslüman cemiyetlerden de fikir aldı.

DİTİB Dinlerarası Diyalog Görevlisi Bekir Alboğa meclis toplantısında kendileri açısından konuya olan yaklaşımlarını dile getirdi. İslami kuruluşlar defin işlemlerinin de birtakım düzenlemeler gerektirebileceğinin altını çizdi.

Normal şartlarda Almanya’da hafta sonu vefat eden bir kişinin defin işlemleri en erken Pazartesi günü gerçekleşiyor. Bunun sebebi ise Almanya’da hafta sonları resmi dairelerin kapalı veya kısıtlı çalışma saatleri ile hizmete açık olması. İslami usullere göre defin işlemlerinin cenazeyi bekletmeden gerçekleşmesi gerekiyor.

KRV Sağlık Bakanlığı Basın Sözcüsü Nalan Öztürk bu düşüncelerin Meclis’te yapılacak bir dahaki oturumda detaylarıyla masaya yatırılacağını düşündüğünü söyledi. Öztürk’e göre Bakan Steffens yeni yasa ile herkesi memnun etmek için uğraş veriyor.

Öte yandan Meclis’te Müslüman mezarlarına karşı çıkan bir grup mezarlık yöneticisinin iflasları durumunda belediyelerin yük altında kalacağını ileri sürdü. Eyaletteki Protestan kiliselerinden sorumlu Thomas Weckelmann bundan dolayı Müslüman mezarları için sürekli işletme mecburiyeti yasası getirilmesini istiyor.

Halen Almanya’da yaşayan Müslümanların yüzde 5’i burada gömülmek isterken, bu rakamın gelecekte mutlaka artacağından yola çıkılıyor. Eyalette 1,4 milyon Türk vatandaşı yaşıyor. Bu rakama diğer Müslüman göçmenlerinde eklenmesi durumunda yeni yasadan etkilenecek insan sayısının birkaç milyonu bulacağı tahmin ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.