Dolar 34,0691
%-0.05
Euro 37,9418
%0.11
Altın 2.821,190
%0.18
Bist-100 9.758,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da iki kişiden biri psikolojik hastalıklara yakalanıyor

Almanya'da iki kişiden biri psikolojik hastalıklara yakalanıyor

Almanya’da iki yetişkinden biri hayatında en az bir kez psikolojik rahatsızlık geçiriyor. Çalışma hayatına da olumsuz etkileri olan bu rahatsızlıklarla ilgili Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Sağlık Bakanı Barbara Steffens’in açıkladığı rakamlar...

  • Ege Postası
  • 29.08.2013 - 09:34
Almanya’da iki yetişkinden biri hayatında en az bir kez psikolojik rahatsızlık geçiriyor. Çalışma hayatına da olumsuz etkileri olan bu rahatsızlıklarla ilgili Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Sağlık Bakanı Barbara Steffens’in açıkladığı rakamlar durumun boyutlarını ele veriyor. Eyalette psikolojik hastalıklar nedeniyle erken emekliliğe ayrılanların sayısı son on yıl içerisinde yüzde 70 arttı.

KRV'de yalnızca psikolojik hastalıklar nedeniyle 2001 yılında 33,6 milyon gün çalışan izin almıştı. Bunun 2010 yılında 53,1 milyona çıkması, hastalıkta artışın korkunç boyutlarını gözler önüne seriyor.

Aynı zamanda çocuk ve gençlere de psikolojik hastalıklar için yazılan reçetelerin sayısında büyük artış tespit edildi. Eyaletteki kız çocuklarının yüzde 3,5’i psikolojik hastalıklara karşı ilaç kullanırken, erkeklerde bu oran yüzde 10.

Sağlık Bakanı Barbara Steffens sorunu gündelik hayatın zorluklarına bağlıyor. Özellikle cep telefonları, elektronik postalar gibi modern iletişim araçlarının bunda büyük etkisi olduğunu vurgulayan Steffens, herkesin karşısındakinden sürekli ulaşılabilir olmasını istediğini, bunun ise insanlarda büyük baskı oluşturduğunu ifade etti.

Bunun yanında basit konularda karar vermenin eskisinden kat kat daha zorlaşmasının insanları olumsuz etkilediğini aktaran bakan, “Eskiden vatandaş bir şirketten elektriğini, telefon sözleşmesini yapıyordu. Bugün ise orta büyüklükte bir şehirde bile 383 farklı elektrik tarifesinden seçme imkanı var.” diye konuştu.

Çocuklara olan baskının da arttığını söyleyen Steffens, “Bazı çocukların randevu ajandası bile var. Bunların randevuları yetişkinlerinkinden çok daha dolu olabiliyor.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.