Dolar 32,6585
%-0.01
Euro 35,4414
%-0.01
Altın 2.503,960
%-0.3
Bist-100 10.852,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da polis memurlarına numara zorunluluğu geliyor

Almanya'da polis memurlarına numara zorunluluğu geliyor

Güvenliği sağlayan polis memurları Almanya'da da kimi zaman taşkınlıkla suçlanabiliyor. Bazen de olaylar anında kaydedilen görüntülerden polis memurlarının aşırı derecede şiddet uyguladıkları tespit ediliyor. Ancak bu gibi durumlarda...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 11:48
Güvenliği sağlayan polis memurları Almanya'da da kimi zaman taşkınlıkla suçlanabiliyor. Bazen de olaylar anında kaydedilen görüntülerden polis memurlarının aşırı derecede şiddet uyguladıkları tespit ediliyor. Ancak bu gibi durumlarda bu polisin kimliği kolay kolay tespit edilemeyebiliyor.

Tek tip üniformayla dolaşan polis memurlarını birbirinden ayırt etmek kolay olmuyor. Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde uygulanmak istenen numara zorunluluğuyla bu sorunun ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller arasında imzalanan hükümet sözleşmesinin bir parçası olan bu madde Berlin ve Brandenburg eyaletlerinde uygulanıyor. Şimdilerde Rheinland-Pfalz eyaletinin de bunu uygulamak istemesinin ardından KRV eyaletinde de konu gündeme geldi. İçişleri Bakanlığı konunun nasıl uygulanabileceği konusunda planlamaların sürdüğünü bildirdi. Yeşiller Partisi'nin İçişleri Uzmanı Verena Schaeffer de konunun sendikalar ve uzmanlar ile görüşüleceğini dile getiriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.