Dolar 34,0955
%0.22
Euro 37,9515
%0.23
Altın 2.818,150
%-0.25
Bist-100 9.758,00
%1.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya'da yaşlılar için göçmen bakıcılara ihtiyaç var

Almanya'da yaşlılar için göçmen bakıcılara ihtiyaç var

Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn bakımevlerinde daha fazla göçmen kökenli bakıcılara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hahn, Ajuma projesiyle göçmen kökenli genç erkeklerin meslek...

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 15:40
Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet, Uyum ve Avrupa Bakanı Jörg Uwe Hahn bakımevlerinde daha fazla göçmen kökenli bakıcılara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Hahn, Ajuma projesiyle göçmen kökenli genç erkeklerin meslek eğitimi alarak kalifiye bir bakım görevlisi olabileceklerini belirtti.

Frankfurt’ta “Franziska Schervier” adlı yaşlı bakım evini ziyaret eden Jörg Uwe Hahn, Hessen eyaletinde yaşlı nüfusun giderek arttığını ifade ederek, “Eyalet olarak giderek yaşlanıyoruz. Her geçen gün artan yaşam beklentisi ve yüksek yaş, bizim için bir kazançtır. Fakat bu durum bakım konusunu gündeme getiriyor.” dedi.

Bakım sektörüne girmek isteyen göçmen kökenlilerden eğitim konusunda yüksek beklentileri olmadığına değinen Hahn, sadece ortaokul düzeyinde bir eğitim seviyesinin yeterli olacağını belirtti. “Bakım sektörü, orta okul mezunu göçmen kökenli gençlere kalifiye bir iş imkanı sunuyor.” diyen Hahn, öncelikli olarak insani kalitenin önem taşıdığını vurguladı.

PROJE GENÇLERİ TOPLUMA BAĞLAYACAK

Ajuma projesiyle göçmen kökenli genç erkeklerin meslek eğitimi alarak kalifiye bir bakım görevlisi olabileceklerini belirten Hahn, “Bu proje gençleri iş hayatına, özellikle topluma bağlayacak. Böylelikle ait olma ve katılım sağlanacak. Bu proje karşılıklı anlayış ve tanımayı kuvvetlendirecektir”. diye konuştu.

Toplantıya katılan Offenbach belediyesi eğitim görevlisi Jürgen Schomburg ise yaşlı bakım evlerinde göçmenlerin sayısının istenilen düzeyde olmadığını, özellikle erkek bakıcıların sayısını artırmak istediklerini söyledi. Ajuma adı verilen proje ile göçmen kökenli genç erkeklerin yaşlı bakımevlerinde çalışmaları teşvik ediliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.