Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya’da çalışanların çoğu sosyal yardımı reddediyor

Almanya’da çalışanların çoğu sosyal yardımı reddediyor

Almanya’da tam gün çalışıp da aldığı maaş ile geçinemeyen çalışanların sayısı her geçen gün aratarken, bu durumda olanların büyük kısmı devletten sosyal yardım almanı reddediyor. Ülkede saat ücreti 7 Euro’nun altında çalışan...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 16:00
Almanya’da tam gün çalışıp da aldığı maaş ile geçinemeyen çalışanların sayısı her geçen gün aratarken, bu durumda olanların büyük kısmı devletten sosyal yardım almanı reddediyor. Ülkede saat ücreti 7 Euro’nun altında çalışan yaklaşık 4 milyon kişi bulunuyor. Bu kişiler geçim sıkıntısı yaşıyor.

Duisburg Üniversitesi’ne bağlı İş ve Kalifiye (IAQ) Enstitüsü, konuyla ilgili yaptığı araştırmada asgari geçim sınırında yaşayan insanlardan sadece 1,3 milyonu devletten ‘ek yardım’ alıyor.

Bu sayının normalde iki kat olması gerektiğine dikkat çeken IAQ’dan Gerhard Baecker, aldığı ücretle geçinemeyen ailelerin normalde devletten ‘ek yardım / Harz 4 Aufstockung’ almasını beklediklerini vurguladı.

Ancak Baecker’e göre, bazı çalışanlar çalışma ajanslarıyla uğraşmak, sayfalar dolusu kağıt doldurup karmaşık kanunlarla muhatap olmamak ve ajanslardaki memurlarla tatsız diyaloglara girmemek için ek yardım almayı reddediyor. Bunun yerine fazla mesai yapmaya ya da daha tutumlu olmaya çalışıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.