Dolar 33,9815
%-0.11
Euro 37,8531
%-0.03
Altın 2.824,570
%-0.02
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Almanya’da yaz tatilinin kısaltılması tartışılıyor

Almanya’da yaz tatilinin kısaltılması tartışılıyor

Almanya’da velilerinden daha fazla tatil yapan çocukların bakım sorunu sebebiyle okul tatillerinin kısaltılması tartışılıyor.Geçtiğimiz haftalarda Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) Federal Milletvekilli Monika Grütters’in okullardaki yaz...

  • Ege Postası
  • 25.05.2013 - 12:57
Almanya’da velilerinden daha fazla tatil yapan çocukların bakım sorunu sebebiyle okul tatillerinin kısaltılması tartışılıyor.

Geçtiğimiz haftalarda Hıristiyan Demokrat Birliği (CDU) Federal Milletvekilli Monika Grütters’in okullardaki yaz tatillerini bir ila iki hafta kısaltma talebi diğer eyaletlerde de büyük yankı uyandırdı. Monika Grütters öğrencilerin yılda 14 hafta tatil yaptıklarını, çalışanların ise ortalama sadece altı hafta tatil alabildiklerini ve bu nedenle de öğrenciler için büyük bir bakım sorunu yaşandığını savunmuştu. Konuya ilişkin konuşan ve Grütters ile aynı parti de yer alan CDU-Kuzey Ren Vestfalya Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Klaus Kaiser, tartışmayı gereksiz olarak nitelendirerek tatillerin öğrencilerin dinlenmeleri için var olduğunu söyledi.

EYALETLER ARASINDA KOORDİNASYON

CDU’lu milletvekili bunun yanında Bavyera ve Baden-Würtemberg eyaletlerinin daha geç tatil yapmasını da eleştirirken, bu konuda Kültür ve Eğitim Bakanları Konferans’ında yeni bir karar alınmasını istedi.

Sosyal Demokrat Parti Eyalet Milletvekili ve Okul Komisyonu Üyesi Serdar Yüksel’de tartışmadan rahatsız. Yüksel, "Eyaletler arası koordinasyon ile tatil dönemindeki trafik sorunlarının çözülmesi gerekir." diye konuştu.

B.Z. Berlin gazetesine demeç veren Hür Demokrat Parti’li Federal Milletvekili Serkan Tören ise yaz tatillerinin kısaltılması talebinin bilimsel şekilde araştırılabileceğini söylerken, tatillerin kısaltılması durumunda öğrencilere staj yapma veya proje haftalarına katılma fırsatının verilebileceğini ifade etti. Velileri çalışmak zorunda olan öğrenciler tatillerde özel bakım hizmeti alabiliyor. Ancak bu sadece bir ila dördüncü sınıf öğrencileri için geçerli. Beş ve altıncı sınıf öğrencileri özel başvuruyla bu hakkı elde ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.