Dolar 34,2529
%0.04
Euro 37,6030
%-0.07
Altın 2.909,020
%-0.43
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Alsancak'ta 'okul' isyanı

Alsancak'ta 'okul' isyanı

1987 yılından bu yana Konak Alsancak semtinde eğitim veren Salih İşgören İlkokulu’nun, Konak BİLSEM (Bilim, sanat eğitim merkezi) binasıyla yer değiştirmesi kararına veliler ve vatandaşlar sert tepki gösterdi. Veliler imza kampanyası başlattı

  • Ege Postası
  • 13.06.2016 - 12:42

ABDULHAKİM KÜÇÜK/ EGEPOSTASI- Karar sonrası okul velileri imza kampanyası başlattı. Okul önünde toplanan veliler adına konuşan Duygu Yonca; “ Bu civarda başka okul yok ve çocuklarımız öğretmenlerine alıştılar eğitim düzenleri bozulacak" dedi.


Okulun taşınmaması için mücadele eden veliler basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya birçok veli, semt vatandaşı, esnaf ve öğrenci katıldı. Eyleme İzmir Eğitim-İş 1 No’ lu şube başkanı Bülent Turan’da destek verdi.

Birçok velinin katıldığı eylemde; ‘Vali okuluma dokunma’, ‘okulumu kapatmayın’ , yatcaz kalkcaz hoop başka okuldayız’ , ‘bilen bilmeyenden sorumludur’, ‘okuluma öğretmenine dokunma’ dövizleri tuttu.

YILDIZ: KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ

Kararın öğretmenlere bile bilgi verilmeden yapıldığını, velilerin de öğretmenlerden duyduğunu ileri süren veli Ahmet Yıldız; “Eğitime son verilmesine bir hafta kala bu kararın alınması ve Milli Eğitim Müdürü’nün tayinden bir gün önce alınması hayret verici. Biz topladığımız imzaları Vali’ye ve İl Milli Eğitim Müdürü’ne ileteceğiz.  Okulun taşınacağı bilim sanat merkezi 8 derslikte eğitim vermemektedir bu bir çelişkidir. Fiziki şartlar yetersiz olacağı gibi çocuklarımızın bu değişimden olumsuz etkilenmesi söz konusudur. Ayrıca okulumuza ilköğretime uygun olarak MEB tarafından Fatih Projesi adı altında yatırım yapılmış, Konak Belediyesi tarafından da fiziki şartları yenilenmiştir. Bizler sadece geleceğimiz olan çocukların sağlıklı ve çağdaş bir eğitim almasını talep etmekteyiz. Onun içindir ki bizler okulumuza ve kentin mallarına sahip çıkıyor okulumuzun kapatılmasını istemiyoruz. “ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.