Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altay: 25 bin özel güvenlikçi mağdur edilmemeli’”

Altay: 25 bin özel güvenlikçi mağdur edilmemeli’”

Özel güvenlik görevlilerinin stat ve üniversitelerden çıkartılmasına yönelik yasa tasarını eleştiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, söz konusu tasarının mağduriyete...

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 12:08
Özel güvenlik görevlilerinin stat ve üniversitelerden çıkartılmasına yönelik yasa tasarını eleştiren Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Üyesi ve Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, söz konusu tasarının mağduriyete yol açacağını iddia etti.

    Ülkede bir milyondan fazla özel güvenlik belgesine sahip kişinin bulunduğunu belirten Altay, aktif özel güvenlik görevlisi sayısının ise 270 bin olduğunu ifade etti. Üniversite ve statlarda görevli 25 bin özel güvenlik görevlisinin yeni tasarının yasalaşması halinde işsiz kalacağına işaret eden Nihat Altay, "Yeni yasanın çıkması halinde stat ve üniversitelerde görevli 25 bin özel güvenlikçinin sözleşmesi fesh edilip, işsiz kalacak. Ülkemizde bir milyondan fazla özel güvenlik belgesine sahip kişi ve toplamda 270 bin özel güvenlik personeli bu sektörden ekmek yemekte. Özel güvenlik görevlileri çeşitli sosyo- ekonomik olumsuz şartlarda dahi görevlerini ellerinden geldiği kadar yapmaya çalışmaktadır. Şayet özel güvenlik görevlilerine gerekli ve yeterli eğitim verilirse, maaş, özlük hakkı, ekonomik ve sosyal haklar bakımından iyileştirme yapılırsa, hepsinden önemlisi meslek bilinci tam olarak yerleştirilirse bu görevin daha etkin ve etkili yapılacağı kanaatindeyiz." dedi.

Yasada yapılacak düzenleme ile özel güvenlikçilerin profesyonel hizmet sunabileceğini ve bunun da mağduriyetleri ortadan kaldıracağını beliren Altay, "Koruma memuru alımı tekrar gözden geçirilerek önce özel güvenlik görevlilerinin profesyonelleştirilmesi sağlanabilir ve çalışan görevlilerin işsiz kalması engellenebilir. Eğer böyle bir çalışma içerisine girilmeyecekse, üniversite ve statlarda koruma memurlarının işe alımında, hali hazırda çalışan güvenlik görevlilerine öncelik verilmelidir. Zaten 900 lira ücretle geçinen özel güvenlik görevlileri işten çıkarılırsa perişan olacağı unutulmamalıdır." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.