Dolar 34,2494
%0.31
Euro 37,8131
%0.11
Altın 2.924,300
%0.29
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altepe: Çürük binalarda çay içerken bile tedirgin oluyorum

Altepe: Çürük binalarda çay içerken bile tedirgin oluyorum

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her an deprem beklenen Bursa’da çürük binaların kendilerini korkuttuğunu söyledi. Altepe, “Öyle ki dost ziyaretlerinde karşılaştığım çürük binalara girip bir çay içerken bile tedirgin...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 12:50
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her an deprem beklenen Bursa’da çürük binaların kendilerini korkuttuğunu söyledi. Altepe, “Öyle ki dost ziyaretlerinde karşılaştığım çürük binalara girip bir çay içerken bile tedirgin oluyorum.” dedi.

Başkan Altepe, Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er’in de katıldığı toplantıda, BUGİAD Yapı Komitesi üyelerine kentsel dönüşüm projelerini anlattı.

Dobruca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Altepe, bazı ziyaretlerde gördüğü evlerin içinde tedirgin olduğunu belirtti. Altepe, şöyle konuştu: “Çürük yapıların bir an önce kentsel dönüşüme kazandırılması gerekiyor. Her an deprem beklenen bir şehirde bu tarz binaların varlığı bizi korkutuyor. Öyle ki dost ziyaretlerinde karşılaştığım çürük binalara girip bir çay içerken bile tedirgin oluyorum. İş adamlarımızın bizimle birlikte olmasını ve kentsel dönüşüme tam destek vermesini istiyoruz.”

“NÜFUS ARTIŞI 65 BİNDEN 35 BİNE DÜŞTÜ”

Bursa’nın yıllık nüfus artışı 2007’de 65 bin iken 2012’de 35 binlere kadar gerilediğinin altını çizen Altepe, “Bursa’nın geleceği için 10 yıllık, 30 yıllık şehir planlamaları yaptık. Bursa’da nüfus artışının hızlı bir şekilde gerilediğini istatistiklerden net bir şekilde görebiliyoruz. Bu zamana kadar yaşanan yoğun göç şehirde çarpık yapılaşmaların artmasına yol açtı. Şu an şehir olarak şehrin siluetine zarar veren bu binaları ortadan kaldırmak yerine, şehrimize yakışır binalar inşa etmek için devletimize, Büyükşehir olarak bize, iş adamlarımıza, halkımıza çeşitli görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ise kentsel dönüşümün hızlı bir şekilde gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Er, şunları ifade etti: “Bizi burada ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı’na öncelikli BUGİAD ailesi adına teşekkürlerimi sunarım. Sadece Bursa için değil, Türkiye için kentsel dönüşüm çok önemli. Bunun acı tecrübelerini ülke olarak 1999’da çok feci bir şekilde yaşadık. En son Van depremi sonrasında bu acı tabloyla bir kez daha yüz yüze geldik. Bu acıların bir daha yaşanmaması için tüm ülke olarak elimizden ne geliyorsa yapmalı, bir an önce kentsel dönüşüm sürecini tamamlamalıyız.”

BUGİAD Yapı Komitesi Başkanı Ekrem Algül de iş adamlarının kentsel dönüşüm sürecinde desteklenmesi gerektiğini, çeşitli teşvikler verilmesi gerekliliğini ifade etti.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.