Dolar 38,3213
%0.05
Euro 43,7123
%0.78
Altın 4.099,040
%0
Bist-100 9.357,00
%0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Altın fiyatları uçtu tehdit arttı! Bu 'tuzak' paraları buhar ediyor

Altın fiyatları uçtu tehdit arttı! Bu 'tuzak' paraları buhar ediyor

Altın, hem yatırım aracı hem de geleneksel takı kültürünün vazgeçilmezi olarak Türkiye’de her dönem ilgi görüyor. Ancak son dönemde yaşanan küresel belirsizlikler, artan enflasyon ve ticaret savaşlarının etkisiyle altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Fiyatlardaki bu yükseliş, altına olan talebi artırırken, piyasada sahte altın riski de ciddi şekilde büyümeye başladı.

  • Ege Postası
  • 13.04.2025 - 10:51

Altın fiyatlarında yaşanan tarihi yükseliş, sahtecilik vakalarında da artışa yol açtı. Gerçeğinden ayırt edilmesi güç sahte altınlar farklı yollarla piyasaya sürülerek vatandaşları hedef aldı. Sektör uzmanları sahte altın tuzağına düşmemek için püf noktaları açıkladı.

Altın fiyatlarında yaşanan tarihi yükseliş, sahtecilik vakalarında da artışa yol açtı. Kuyumcuların kapısında uzun kuyruklar oluşurken, düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte fırsatçılar da harekete geçti. Gerçeğinden ayırt edilmesi güç sahte altınlar piyasaya sürülerek vatandaşlar hedef alınıyor.

TESK Başkanı Uyardı: “Altını Güvenilir Esnaftan Alın”

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altın tehdidine karşı vatandaşları uyardı. Altına olan yoğun ilginin sahtecilik riskini artırdığına dikkat çeken Palandöken, “Güvenilir altının adresi, kuyumcu esnafımızdır” ifadelerini kullandı.

BELGE KONTROLÜ ŞART

Nisan ayı itibarıyla düğün sezonunun başlamasıyla birlikte altına olan talebin daha da arttığını belirten Palandöken, vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

“İnternetten veya bilinmedik yerlerden tasarruf amacıyla alınan altınlarda ciddi riskler var. Sahte ya da düşük ayarlı ürünler hem vatandaşı hem esnafı mağdur ediyor. Alışveriş yapılırken mutlaka tanıdık ve güvenilir kuyumcular tercih edilmeli. Alınan ürünün gramajı, sertifikası ve belgesi mutlaka kontrol edilmeli. Bu sayede sahteciliğin önüne geçilirken, dolandırıcıların da önü kesilmiş olur.” (Sözcü)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.