Dolar 34,2554
%0.05
Euro 37,6261
%-0.01
Altın 2.926,900
%0.18
Bist-100 9.134,00
%0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amaçları çocuklara müziği sevdirmek

Amaçları çocuklara müziği sevdirmek

Karşıyaka’da üç yıl önce kurulan Turabi Değerli Müzik Akademisi, çocuklara müziği sevdirebilmek için çalışıyor.

  • Ege Postası
  • 07.12.2012 - 11:37

İZMİR - Okul ve dershane arasında sıkışıp kalan öğrencilerin günlük yaşantılarına farklı bir soluk katmaya çalıştıklarını belirten koro şefi, eğitmen, müzisyen Turabi Değerli “  Çocukların hayatı sadece ders olmamalı. Onları geleceğe hazırlarken içine sanatı, sporu, sosyal etkinlikleri mutlaka koymak gerekir.” Dedi.  Her çocuğun müziğe ilgisi olduğunu belirten Değerli “ Çocuğu sevdiğinizde ona birçok şey verebilirsiniz. Bizler deneyimli eğitmenlerimizle önce onlara müziği sevdirmeyi hedefliyoruz. Müziğe ilgi duyar ve severse zaten yaşantısının bir parçasını onunla sürdürüyor.” Dedi.
Müzik eğitimi alan çocukların derslerde geri kalmadığını da anlatan Değerli “ Müziğin büyülü atmosferi onun zihnini dinlendiriyor. Başta internette geçirdiği zaman azalıyor. Çocuk bir şeylerden sıkıldığında müziğe sarılması onu hayata daha çok bağlıyor. Bizler okulla dershaneler arasına sıkışan çocuklara adeta müzikle terapi yapıyoruz. “ dedi.
Milli Eğitim’den onaylı müzik akademisinde öncelikle çocukları kazanmayı hedeflediklerini de belirten Değerli “ Yıllardır müziğin içindeyim. Birçok koronun şefliğini yaptım, 17 adet yayınlanmış müzik üzerine kitabım bulunuyor. Kendi bestelerim ve albümüm var. Bu birikimlerimi çocukların yetişmesine kullanmak istiyorum. “ dedi.
Karşıyaka Aksoy Mahallesi’nde hizmet verdiği akademide yüzlerce öğrenci yetiştirdiklerini de belirten Turabi Değerli, anne babalara çağrıda bulunarak “Çocuğum müzisyen olmayacak diye düşünmeyin. Mesleği ne olursa olsun ama yaşantılarında müzik olsun.” Dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.