Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amasya Belediye Başkanı: Kültür turizminde en çok payı biz alacağız

Amasya Belediye Başkanı: Kültür turizminde en çok payı biz alacağız

Amasya Belediyesi Başkanı Cafer Özdemir, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde il merkezinde bulunan işletme sahipleri ile bir araya geldi.    Pirler Parkı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Özdemir, Amasya’nın...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 13:59
Amasya Belediyesi Başkanı Cafer Özdemir, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde il merkezinde bulunan işletme sahipleri ile bir araya geldi.

    Pirler Parkı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Özdemir, Amasya’nın turizmde elde ettiği başarının devamı için sürekli çalıştıklarını belirtti. Turizmin Amasya ekonomisine katkı sağlaması için işletme sahipleri ve yerel yöneticilerin beraber çalışması gerektiğini kaydeden Özdemir, “Son zamanlarda gerçekten güzel işletmeler açılıyor. Eski işletmelerimiz de rekabet edebilmek ve günümüz şartlarına uymak için kendilerini yenilemek zorundalar.” dedi.

    Özdemir şunları kaydetti: “Marka kent olabilmek için çevreye duyarlı, entegre tesislerin olduğu, kültür varlıklarının ayağa kaldırıldığı, sosyal hayatın turizme yatkın ve duyarlı olması gerekir. Turizmden istediğiniz payı almak istiyorsanız, altyapınızın olması, çöp sorununuzun olmaması, kültür varlıklarınızı en iyi şekilde sergilemeniz ve sosyal hayatın turizme entegre olması kaçınılmaz bir gerçektir. 2013 yılı turizminde ilk üç ayda 48 bin ziyaretçi sayısına ulaştık. Önümüzdeki yıllarda bu sayı ilk 3 ayda 150-200 binleri bulacaktır. Giden bir valimizin cümlesini sizlere aktarmak istiyorum; 'Eğer Amasya’nın coğrafi konumu Ankara’nın batısında olsaydı, bugün 2 milyon turist ağırlardık. Belki bu coğrafi dezavantajımızı hizmet kalitemizle, kültür varlıklarının sahiplenmesiyle, içerdeki sosyal hayatın turizme endekslenmesiyle coğrafi konumumuzdaki dezavantajı ben inanıyorum ki avantaja dönüştüreceğiz. Bacasız sanayi dediğimiz kültür turizminde bütün Anadolu’nun yarışa girdiği pastadan en çok payı Amasya olarak bizim alacağımıza ve bu yarışı en önde götüreceğimizden hiçbir şüphem yok.'”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.