Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ambulans uçakla sevk edildi, hayata tutundu

Ambulans uçakla sevk edildi, hayata tutundu

KAHRAMANMARAŞ’ta iç kanama nedeniyle ölümle burun buruna gelen oto yıkama işletmesi sahibi 24 yaşındaki Halit Eminoğlu, zorlu hava koşullarında ambulans uçakla getirildiği İzmir’de zamana karşı yapılan operasyonla sağlığına kavuşturuldu.

  • Ege Postası
  • 04.01.2013 - 13:09
İZMİRKahramanmaraş’ta oto yıkamacılığı yapan Halit Eminoğlu, geçen 15 Aralık’ta rahatsızlanınca hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede iç kanama geçirdiği anlaşıldı. İleri tetkiklerde karaciğere bağlı olan yemek borusundaki bir damarın genişleyip patladığı ve kanamaya neden olduğu anlaşıldı. Ambulansla Gaziantep’teki bir hastaneye sevk edildi. Burada başarılı bir şekilde ilk müdahalesi yapılan Eminoğlu’nun sağlığına kavuşturulması için, bu konuda uzman olduğu bilinen, Doç. Dr. Ünal Aydın ile bağlantı kuruldu. İzmir’deki Medical Park Hastanesi’nde görevli Doç. Dr. Aydın’ın müdahale edebileceğini söylemesi üzerine, Sağlık Bakanlığı ile hava ambulansı için bağlantıya geçildi. Yapılan görüşmelerin ardından ambulans uçak, Ankara’dan Gaziantep’e gönderildi. 


HAVA MUHALEFETİ SEVKİ GECİKTİRDİ

Durumu giderek ağırlaşan Eminoğlu uçağa alınmasına ragmen hava muhalefeti nedeniyle İzmir’e gidilemeyeceği anlaşıldı, hastanın transferi ertelendi. Ölümle yaşam arasındaki 6 saatlik kritik beklemeden sonra meteorolojiden gelen iyi haber ile iki saatlik uçuşun ardından İzmir’e getirilen Eminoğlu, Medical Park İzmir Hastanesi’nde hazır bekleyen Doç. Dr. Ünal Aydın başkanlığındaki ekip tarafından karşılandı. Yoğun bakımda uzman ekiplerce ilk müdahalesi yapılan hasta, girişimsel radyoloji ekibi ile birlikte operasyona alındı. Karaciğerine özel bir yöntemle yeni damar yapılarak, kanama kontrol altına alındı. İki hafta hastanede tedavi gören ve iyileşen Halit Eminoğlu taburcu edildi.

"YAŞADIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Kahramanmaraş’ta rahatsızlandıktan üç gün sonra getirildiği İzmir’de sağlığına kavuşan Halit Eminoğlu, “Hiçbir şey hatırlamadığım süreç boyunca yaşadığım için çok mutluyum ve başta Doç. Dr. Ünal Aydın başta olmak üzere tüm sağlık ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi. Halit Eminoğlu’nun annesi Fatma Eminoğlu ise “Çocuğuma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Allah herkesten razı olsun” dedi.

"GEÇ KALINSA KAYBEDİLEBİLİRDİ"

Ameliyatı yapan Doç. Dr. Aydın Ünal, “Bu gibi portalhipertansiyona bağlı iç kanama geçiren hastaların, kanama sonrasında yaşama şansları çok düşüktür. Ancak Halit, Sağlık Bakanlığı’nın sağladığı ambulans uçakla zorlu hava koşullarında İzmir’e getirildi. Her biri kendi alanında deneyimli ekibimizin gayretli çalışmaları ile hayata yeniden tutunması sağlandı. Biraz daha geç kalınsa hasta kaybedilebilirdi” dedi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.