Dolar 34,1970
%0.05
Euro 38,1374
%0.11
Altın 2.898,480
%0.09
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amcaoğlu cinayetinde karar çıktı

Amcaoğlu cinayetinde karar çıktı

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki kahvede çıkan tartışmada amcasının oğlu Mustafa Tokmak'ı tabancayla 8 el ateş edip öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ali Tokmak, 20 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, babası Sebahattin Tokmak ise beraat etti.

  • Ege Postası
  • 16.03.2016 - 16:02
Olay, 18 Aralık 2014 tarihinde Kemalpaşa İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Mahallesi'ndeki kahvede meydana geldi. Mustafa Tokmak kahvenin önünde otururuken, yürüyerek gelen ve daha önceden aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet bulunan, amcasının oğlu Ali Tokmak, ruhsatsız tabancasını çıkartıp peş peşe ateş etti. Vücuduna sekiz kurşun isabet eden 3 çocuk babası Mustafa Tokmak (33) kaldırıldığı Turgutlu Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Jandarma Ali Tokmak (34) ile azmettirici olduğu öne sürülen babası Sebahattin Tokmak'ı (59) gözaltına aldı. Jandarmada ifade veren Ali Tokmak, "Bana küfür etti. O an kendimi kaybettim. Silahımı çıkartıp ateş ettim. Beni bunun için kimse azmettirmedi" dedi. Sebahattin Tokmak ise "Aramızda husumet bulunmakta. Oğullarımı, cinayet için azmettirmedim. Tam aksine oğullarımı bu işten uzak tutmaya çalıştım. Ancak ruhsal sorunları bulunan oğlum Ali, bu olayı gerçekleştirmiş. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi. Adliyeye sevk edilen baba- oğul, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, iki sanığın müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını istediği iddianameyi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Savcı Er, iddianamede, ölen Mustafa Tokmak ile amcası olan Sebahhattin Tokmak'ın arasında 2010 yılında, arazi anlaşmazlığı nedeniyle meydana gelen silahlı kavgadan dolayı husumet bulunduğunu, bununla ilgili davanın da devam ettiğini belirtti. Olay günü Ali Tokmak'ın, kahvede oturan amcasınının oğlu Mustafa Tokmak'a silahını doğrultup sekiz el ateş ettitğini ve kaçtığını kaydetti. Savcı Göksel Er, Sabahattin Tokmak'ın da oğullarına, sürekli olarak 2010 yılında meydana gelen olayı kastdederek, "Kanım yerde kaldı, Mustafa'yı vurmadınız. Siz gidin vurun. Ben size cezaevinde bakarım, neden korkuyorsunuz" diyerek telkinde bulunduğunu, bunun tanıkların ifadeleri ile de tespit edildiğini öne sürdü. Sanıkların 'kasten öldürme ve azmettirme' suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılmalarını talep etti. Yargılama aşamasında baba Sebahattin Tokmak tahliye edildi.

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına, tutuklu yargılanan Ali Tokmak ve tutuksuz sanık Sebahttin Tokmak ile avukatları Ercan Dönmez ve Tolga Turgut ile tarafların yakınları katıldı. Baba Sebahattin Tokmak, "Ben kimseyi öldürmesi için azmettirmedim. Suçsuzum. Beraatimi istiyorum" dedi. 

Sanık Ali Tokmak da "Beni babam azmettirmedi. Olay günü iş görüşmesine gidecektim. Mustafa Tokmak ile kahvehanede karşılaştık. Aynı yerde durmamak için ben oradan ayrıldım. Bir başka kahvehaneye gidince yine karşılaştık. Bana küfür ve hakaret etti. Ben de kendimi tutamadım, ateş ettim. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı" diye konuştu. Savcı, her iki sanığın da cezalandırılması yönünde mütaala verdi. Sanık Ali Tokmak'ın avukatı da müvekkilinin olayı haksız tahrik altında işlediğini belirtip, lehe olan hükümlerin uygulanmasını istedi. Sebahattin Tokmak'ın avukatı da dinlenen tanıkların tutarsız ifade verdiğini ve müvekkilinin azmettirdiğine dair herhangi bir delil bulunamadığını öne sürüp beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından sanık Ali Tokmak'ı önce müebbet hapis cezasına çarptırdı, ardından suçu haksız tahrik altında işlediğini belirtip 18 yıl hapse indirdi. Mahkeme sanığı ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2.5 yıl hapis ve 1200 lira adli para cezasına çarptırdı. Diğer sanık baba Sebahattin Tokmak'ın ise beraatine karar verildi. Karar sonrası ölenin yakınları, sanık avukatlarına saldırdı. Araya giren polis, grubu duruşma salonundan adliye dışına çıkarttı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.