Dolar 34,2749
%0.01
Euro 37,4731
%-0.06
Altın 2.917,890
%-0.35
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Amerikan istihbaratının dinleme listesinde Türkiye de var

Amerikan istihbaratının dinleme listesinde Türkiye de var

Amerikan istihbarat servislerinin ‘hedef’ olarak göstererek dinleme listesine aldığı yabancı ülkelerin arasında Türkiye’nin de olduğu öne sürüldü.Guardian gazetesinin haberine göre; bilgisayarlarından veri hırsızlığı yapılan 38...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 10:52
Amerikan istihbarat servislerinin ‘hedef’ olarak göstererek dinleme listesine aldığı yabancı ülkelerin arasında Türkiye’nin de olduğu öne sürüldü.

Guardian gazetesinin haberine göre; bilgisayarlarından veri hırsızlığı yapılan 38 ülke arasında sadece ideolojik düşmanlar ve hassas Ortadoğu ülkeleri bulunmuyor. Eylül 2010 tarihli belgede AB misyonu ve İtalya, Fransa, Yunanistan gibi ülkelerin yanı sıra Japonya, Meksika, Güney Kore, Hindistan ve Türkiye de ‘hedef’ ülkeler arasında. Bu listede İngiltere, Almanya ya da diğer Batılı ülkelerin bulunmadığı belirtildi.

Eski istihbarat analisti Edward Snowden’in sızdırdığı belgelerde Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu’nun (NSA), ülkedeki yabancı misyonları dinlediğini ortaya çıkarmıştı. Dinleme skandalına karşılan İngiltere’nin de elde ettiği bilgileri ABD’ye teslim ettiği iddiası yalanlanmamıştı. İngiliz istihbaratının, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i de Londra’daki uluslararası toplantıda dinlediği iddia edilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.