Dolar 34,2492
%0.03
Euro 37,5772
%-0.14
Altın 2.921,010
%-0.02
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anaokulu çocukları, 2,5 ton atık pil topladı

Anaokulu çocukları, 2,5 ton atık pil topladı

Sivas Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde ‘Çevre Günleri’ etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında 2,5 ton atık pil toplandı....

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 16:41
Sivas Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğinde ‘Çevre Günleri’ etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen atık pil toplama kampanyasında 2,5 ton atık pil toplandı.

Belediye Meclis Salonunda kampanya çerçevesinde en çok atık pil toplayan okullar için plaket ve ödül töreni düzenlendi. Törende konuşan 80. Yıl Ortaokulu Müdürü Rahmi Serin, kampanyaya katılan bütün okulları tebrik ederek, “Kampanyaya katılan okulların çoğu anaokulu. Gönül isterdi ki liselerimiz de bu kampanyaya katılsın, öğrencilerimiz büyüdükçe çevreye duyarlılıkları azalıyor." dedi.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok da atık pillerin insan hayatını olumsuz yönde etkilediğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Çocuklarımızın yaptığı bu iş çocuk işi değil, büyüklerin yapmadığı işi yapıyorlar, çocuklarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Atık piller insan hayatını olumsuz yönden etkileyen maddelerdir. Bu maddeleri toprakla buluşturmadan bertaraf ederek, sizler hem kendi geleceğinizi hem de sizden sonra gelecek nesillerin geleceğini kurtarmak için yaptığınız bu çalışma takdir edilecek bir çalışmadır.”

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve diğer yetkililer, yarışmada dereceye giren okullara ödüllerini takdim etti. Yarışma kapsamında 60.000 öğrenciye ulaşılarak, toplamda 2,5 ton atık pilin toplandığı belirtildi. Daha sonra dereceye giren okullara hediyeleri takdim edildi, çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.