Dolar 34,0503
%0.22
Euro 37,6479
%-0.06
Altın 2.741,210
%0.47
Bist-100 9.700,00
%-0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anastasiadis, Rasmussen'in açıklamalarına alındı

Anastasiadis, Rasmussen'in açıklamalarına alındı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in “AB ile NATO arasındaki sorunların tamamen çözülebilmesi için Kıbrıs sorununun çözülmesi ve adada varılan bir anlaşma sonunda doğalgaz gibi kaynakların çıkarılmasına başlanabileceği"...

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 17:36
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’in “AB ile NATO arasındaki sorunların tamamen çözülebilmesi için Kıbrıs sorununun çözülmesi ve adada varılan bir anlaşma sonunda doğalgaz gibi kaynakların çıkarılmasına başlanabileceği" şeklindeki sözlerine Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis tepki gösterdi.

Anastasiadis, Rasmussen'in sözlerine cevap olarak İsrail'den yaptığı yazılı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’deki yatakları istediği her türlü şekilde değerlendirmenin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik hakkı olduğunu” iddia etti. Anastasiadis, bu kaynakların değerlendirilmesini zamansal olarak erteleyen her türlü açıklamanın “Türk uzlaşmazlığını güçlendirdiğini ve Kıbrıs sorununun çözülmesi çabalarına hiçbir katkıda bulunmadığını” savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.