Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anavatan Partisi’nden 7 Haziran seçimlerinde CHP’ye destek sözü

Anavatan Partisi’nden 7 Haziran seçimlerinde CHP’ye destek sözü

Seçimlere az bir zaman kala, bir destekte 1990’lı yılların efsane partisi, Turgut Özal’ın başkanlığını yaptığı Anavatan Partisi, CHP’ye destek sözü verdi. Anavatan Partisi’nden

  • Ege Postası
  • 01.06.2015 - 16:03
İZMİR - CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Milletvekili Adayları Tacettin Bayır, Muhsin Kurt ve çok sayıda partili ile Anavatan partisi İl Başkanlığı’na ziyaret etti. Sıcak görüntülere sahne olan ziyarette, Anavatan Partisi İzmir İl Başkanı Doğan Erdin, ‘’Parti olarak seçimlere hazırlanırken, evraklarımızın eksikliği gerekçe gösterilerek, 7 Haziran seçimlerinde, seçime giremeyeceğimizi söylediler. Biz de parti olarak, seçimde; AK Parti haricinde hangi parti önde ise, o partiye destek verme kararı aldık. Örgütlenme yaptığımız 44 ilde CHP ön sırada. Sadece 2 İl de MHP’ye destek vereceğiz. Partim adıma, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İnşallah İzmir’den ‘’Tulum’’ çıkartacaksınız." dedi.



CHP 1.Bölge Milletvekili Adayı Tacettin Bayır, "Cumhuriyet Tarihimizde iktidar olmuş, Cumhurbaşkanı çıkartmış bir partinin vereceği destekten dolayı son derece mutluyuz. Ayrıca belli gerekçeler gösterilerek seçimlere katılamadığınız için de son derece üzüntülüyüz. Adaylarını, partisinin üyelerine seçtirerek, diğer siyasi partilere, parti içi demokrasi dersi veren CHP’ye verdiğiniz destek ve güvenden dolayı teşekkür ederim. Zor bir süreçten geçiyoruz. 8 Haziran’da istiyoruz ki, ülkemiz aydınlık güzel bir geleceğe kapıyı açsın.’’ şeklinde konuştu.



CHP 1.Bölge Milletvekili Adayı Muhsin Kurt ise "Anavatan Partisi bize çok uzak bir parti değil. Verilen bu destekle İktidara yürüyeceğimize inanıyorum.’’ ifadelerini kullandı.

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, ’’Çok anlamlı ve köklü bir partinin, demokrasiye aykırı bir biçimde seçim dışı bırakılması kabul edilemez. Cumhuriyet kazanımlarının tehlikede olduğu bir ülkede, Anavatan Partisi’nin bize vermiş olduğu destek büyük önem taşıyor. Bugün burada tarihi bir karar alınmıştır ve ben bu karar karşısında kendilerine teşekkürü bir borç bilirim.’’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.