Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Levent Gök’e cevap
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, Ankara'daki otobüs duraklarının kaçak olduğu ve reklam panolarında da kaçak elektrik kullanıldığına ilişkin iddialarının tamamen gerçek dışı...
- Ege Postası
- 26.06.2013 - 14:15
Levent Gök, belediyenin ihale ile verdiği otobüs durakları ve reklam panolarının imar kanununa aykırı olarak yapıldığı, ruhsatsız olduğu ve bu reklam panolarında kaçak elektrik kullanıldığına ilişkin soru önergesi vermişti. Konu ile ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Levent Gök'ü kamuoyunu yanıltmaya çalışmakla suçladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: “Sayın Levent Gök’ün, daha önce de defalarca gündemi meşgul ederek, gerçek dışı soru önergeleri verdiği bilinmektedir. Sayın Gök, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, Ankara’daki otobüs duraklarının kaçak yapı olduğunu belirterek, yine Ankara halkını, kamuoyunu yanıltmak istemektedir. Dünyanın en çevreci toplu taşım filosuna sahip olan başkentlilerimizin, aynı huzur ve sağlıklı bir biçimde otobüslerini bekleyebilmelerini temin etmek amacıyla yapılan otobüs durakları, tüm belediyelerde olduğu gibi, yapı niteliği taşımaz. Diğer yandan otobüs durakları gibi, raket, silindir, kule, bilboard, megalight, board gibi açık hava reklam ürünleri de sökülüp takılabilen kent mobilyası niteliğindedir. Bu nedenle ne otobüs durakları ne de reklamlar panoları İmar Kanunu’nun 2. maddesi kapsamına girmez ve yapı ruhsatı gerektirmez. Diğer yandan sayın Levent Gök, yine hiçbir araştırma yapmadan; otobüs durakları, raket, silindir, kule, bilboard, megalight, board gibi reklam araçlarında kaçak elektrik kullanıldığı iddiasında bulunmuştur. Oysaki bu araçlarda kullanılan elektriğin bedeli, EPDK’nın, Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Aydınlatma Yönetmeliği’nin, ‘Aydınlatma Giderleri Hesabı’ başlıklı 7. maddesi’ne göre hesaplanarak, Ankara’da elektrik dağıtımı yapan şirket Enerjisa tarafından ilgili firmaya faturalandırılmakta ve ilgili firma tarafından da 3’er aylık periyotlar halinde bu tüketimin bedeli ödenmektedir.”
Yorum Yazın