Dolar 34,1038
%0.02
Euro 38,1519
%0.15
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara'da binlerce kişi Mısır'daki kardeşleri için saf tuttu

Ankara'da binlerce kişi Mısır'daki kardeşleri için saf tuttu

Ankara Kocatepe Camii’nde Cuma namazının ardından binlerce kişinin katılımı ile Mısır’da katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kalabalık grup namazın ardından da ABD Büyükelçiliği’ne yürüyerek, burada...

  • Ege Postası
  • 16.08.2013 - 17:36
Ankara Kocatepe Camii’nde Cuma namazının ardından binlerce kişinin katılımı ile Mısır’da katliamda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kalabalık grup namazın ardından da ABD Büyükelçiliği’ne yürüyerek, burada ABD’nin Mısır politikasına tepki gösterdi. Grup son olarak Mısır Büyükelçiliği’nin önüne gelerek, Mısır halkı için dua etti.

        Mısır’da yaşanan katliama Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Ankara’da da büyük tepki gösterildi. Katliama ilk tepki Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bugün Cuma namazı için hazırlattığı hutbede dile getirildi.

        DİYANET'İN CUMA HUTBESİNDE MİLYONLAR MISIR İÇİN EL AÇTI, DUA ETTİ

        Diyanetin hutbesinde "Zulüm, haddi aşmaktır. Hak ve hukuk tanımazlıktır. Adaletsizliktir, haksızlıktır. İnsanı insan yerine koymamaktır. İnsan haklarını, kul hakkını en büyük ihlaldir. Bu sebeple zulüm, hem bu dünyada hem de ahirette cezası şiddetli olan büyük bir günahtır. Zalimler asla kurtuluşa eremeyecektir. Onlar, kıyamet gününde karanlıklar içinde kalacaklardır.” ifadeleriyle Müslüman kanı akıtanlara tepki gösterildi. Kocatepe Camii imamının Mısır halkı için ettiği duaya binler hep bir ağızdan 'Amin( dedi.

        Cuma namazının ardından ise binlerce kişi Kocatepe Camii'nin avlusunda toplanarak Müslüman kardeşleri için saf tuttu. Kadını yaşlısı, genci çocuğu binlerce Başkentli ellerindeki flamaları ile caminin avlusunu doldurdu. Mısır’daki katliamda hayatlarını kaybedenler için kıbleye dönen binler, gıyabi cenaze namazı kıldı.

        BİNLER TEKBİR SESLERİ İLE YÜRÜDÜ

        Gıyabi cenaze namazı sonrasında uzun kortej oluşturan binlerce Ankaralı, 'Tekbir Allah-u Ekber', 'Katil Sisi Mısır'dan defol', 'Katil ABD Mısır’dan defol', 'Müslüman uyuma kardeşine sahip çık', 'Firavun varsa Musa da gelir' sloganları eşliğinde ABD Büyükelçiliği’ne yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında her hangi bir tatsızlık yaşanmadı. Polisin belirlediği güzergah çerçevesinde eylemciler, Olgunlar Sokak’tan ve Tunus Caddesi’nden yürüyerek ABD Büyükelçiliği’nin hemen karşısında durduruldu. Büyükelçiliğe daha fazla yaklaştırılmayan kalabalık grup burada bir basın açıklaması yaptı.

        ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

        Müslümanlarla Dayanışma Platformu adına açıklama yapan Emrullah Ayan, Kuran-ı Kerim’den "Müminler ancak kardeştir." ayetini hatırlatarak, İslam dünyasında yaşanan zulme dikkat çekti. Ayan, "Burada toplanmamızın sebebi, Mısır’da darbeye karşı meydanları doldurup, şiddete başvurmadan onurluca direnen kardeşlerimize, mazlum Mısır halkına yapılan haince saldırıları, vahşi katliamları telin etmektir. Geçmişten günümüze ülkemizde dahil, çoğu ülkelerde yaşanan darbelerde olduğu gibi Mısır’daki darbenin arkasında esas belirleyici aktör, yönlendirici, destekçi güç sürekli terör ve katliamlar üreten ABD’dir. Onun işbirlikçileri AB, BM ve körfez ülkelerine karşı hakkı savunmak için buradayız." diye konuştu.

        MISIR BÜYÜKLEÇİLİĞİ ÖNÜNDE DUA EDİLDİ

        ABD Büyükelçiliği'nin önünde yapılan bu açıklamanın ardından kalabalık grup sloganlar atarak, Mısır Büyükelçiliği'ne geçti. Burada da binlerce kişi ellerini semaya açarak Mısır'daki kardeşleri için hep bir ağızdan dua etti. Edilen duaların ve okunan Fatihaların ardından kalabalık grup dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.