Dolar 34,2090
%0.01
Euro 37,8437
%0.18
Altın 2.925,820
%-0.13
Bist-100 9.126,00
%-2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara kulislerinde şok iddia! Arınç gidiyor, Numan geliyor

Ankara kulislerinde şok iddia! Arınç gidiyor, Numan geliyor

Erdoğan’ın kasımda yapacağı kabine değişikliğinde en ağır darbe Bülent Arınç’a inecek. Gezi’ye destek veren Arınç’ın yerine Numan Kurtulmuş’un adı geçiyor…

  • Ege Postası
  • 24.10.2013 - 09:12
ANKARA- AKP, 1 Kasım’da 3 günlük Kızılcahamam kampına girecek. Ankara’daki kampın en önemli gündem maddesi yerel seçim hazırlığı… Kamptan sonra 7-8 bakanı kapsayan kırmızı plaka değişikliği gündemde… En önemli değişiklik Başbakan Yardımcıları’nda olacak. İşte AKP kulislerine yansıyan kabine değişikliği bilgileri:
‘GEZİ’ SONU OLACAK: Erdoğan’ın yakın çevresine göre Bülent Arınç, Gezi olayları başladığı tarihten itibaren Başbakan’la ters düşmeye başladı. Gezi eylemlerine destek vermesi bir kenara not edildi.
GÜL’LE ANLAŞILDI: Arınç’ın daha önce Bakanlar Kurulu’nda çıkan tartışmayla istifa ettiği Çankaya’nın devreye girmesiyle geri adım attığı iddia edilmişti. AKP’nin bir dönem troykasını (Erdoğan-Gül-Arınç) oluşturan üçlünün kaderi yine birbirlerinin elinde… Erdoğan’ın, Gül’le istişare edip onay aldığı iddia edildi.
BAŞARISIZ BAKANLAR: Bazı bakanlar belediye başkan adaylığı nedeniyle koltuğu bırakacak. Başarısız olduğu için Mehdi Eker, Suat Kılıç ve Ömer Çelik’in bakanlıktan alınacağı belirtiliyor.
‘MİLLİ GÖRÜŞ’ DESTEĞİ: Bakan olması beklenen isimler arasında en şanslı gösterilen Numan Kurtulmuş… Arınç’ın görevden alınmasından sonra kabineye Kurtulmuş’la ‘Milli Görüş desteği’ sağlanacak.

TOPBAŞ’A KIZDI: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın şahsi oylarının partiden yüksek çıktığını söylemesi Erdoğan’ı kızdırdı. Başbakan, Topbaş’ın da olduğu bir toplantıda “Partiden daha çok oy alacağını düşünen arkadaşlar, bağımsız aday olabilir” diyerek tepkisini dile getirdi. (Muhalifgazete)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.