Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ankara’da bombalı saldırı: 28 ölü, 61 yaralı!

Ankara’da bombalı saldırı: 28 ölü, 61 yaralı!

Terör kanlı yüzünü bu kez Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanlarının bulunduğu, TBMM, Başbakanlık Merkez bina ve İçişleri Bakanlığı’na 200 metre uzaklıkta gösterdi. Askeri personeli taşıyan servis araçları kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla aralarına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte araçlar alevler içinde kaldı. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını açıkladı. Çok sayıda ölü ve yaralı var

  • Ege Postası
  • 17.02.2016 - 16:56
ANKARA’DA güvenliğin en üst düzeyde olduğu noktada askeri servis aracına bombalı araçla intihar saldırısı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saat 21.00’de yaptığı açıklamada, saldırıda 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 61 kişinin de yaralandığını söyledi. 

İstihbarat birimleri saldırı ile ilgili olarak terör örgütü PKK üzerinde duruyor. Saldırıdan yaklaşık bir hafta önce Ankara ve İstanbul’da emniyet birimleri bombalı araç saldırısına karşı uyarılmıştı. 

GÜVENLİĞİN KALBİ
Terör kanlı yüzünü bu sefer, Genelkurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, askeri lojmanların bulunduğu, Başbakanlık Merkez bina, TBMM ve İçişleri Bakanlığı’na ise 200 metre uzaklıkta gösterdi. Yüksek güvenlik nedeniyle “hassas bölge” olarak bilinen yerde, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta saat 18.31’de şidddetli patlama oldu. Askeri servis araçlarının kırmızı ışıkta beklediği sırada hızla askeri servis araçlarının arasına dalan bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlama sesi başkentin pekçok semtinden duyulurken, alev topu ve yükselen dumanlar da aynı şekilde uzak mesafelerden görüldü. Patlama yerinin, muvazzaf subaylarının yanı sıra emekli üst düzey komutanların da bulunduğu ve “General lojmanları” olarak bilinen bölümde olması dikkat çekti.





















İŞTE SALDIRININ GERÇEKLEŞTİĞİ NOKTA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.