Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Antalyalı imam hatipler Van'la gönül köprüsü kurdu

Antalyalı imam hatipler Van'la gönül köprüsü kurdu

Antalya Hayır ve Din Hizmetleri Mensupları Dayanışma ve Kültür Derneği (AHDİMDER), Van'a dostluk ve kardeşlik gezisi düzenledi. Turizm şehrinde görev yapan imam hatiplerin katıldığı gezide, Van'daki kanaat önderlerinin yanı sıra Bediüzzaman...

  • Ege Postası
  • 05.05.2013 - 14:20
Antalya Hayır ve Din Hizmetleri Mensupları Dayanışma ve Kültür Derneği (AHDİMDER), Van'a dostluk ve kardeşlik gezisi düzenledi. Turizm şehrinde görev yapan imam hatiplerin katıldığı gezide, Van'daki kanaat önderlerinin yanı sıra Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatının bir bölümünün geçtiği Erek Dağı ziyaret edildi. Gezide; AHDİMDER üyeleri kendilerini ağırlayan Vanlı din alimleriyle hediyeleşirken, Antalya'ya da davet etti.

Serhat Koleji'nde meşhur Van kahvaltısı yapılarak güne başlayan Antalyalı misafirler, ilk önce Van Öğretmenevleri Derneği Okuma Salonları'nı gezdi, daha sonra Van merkez kanaat önderlerinden medrese alimi emekli cami imamı Molla Raşit Dündar'ın misafiri oldu. Van Kalesi'ne çıkan, Horhor Mağarası ve Medresesi'ni gezen Antalyalı imam hatipler, daha sonra Gürpınar'a geçti. Burada Çavuştepe Kalesi'ne çıkan Antalyalı misafirler, Gürpınar medreselerinde görev yapan kanaat önderlerinden Mehmet Baki Kılıçaslan Hocaefendi ve bölge halkının 'seyda' diye kabul ettiği Molla Arif Tanrıkulu tarafından ağırlandı.

AHDİMDER üyesi ve Fener Camii imam hatibi Mehmet Aydoğan, gezi sayesinde yıllarca hasret kaldıkları kardeşlerimizle beraber olma fırsatı bulduklarını söyledi. "Biz buradaki kardeşlerimizin ziyaretlerine gelemeyerek yıllarca onları aksattık." diyen Aydoğan, birlik ve beraber olunması müddetçe kimse kardeşleri ayıramayacağını ifade etti. Hacı Ali Camii imam hatibi Muharrem Sevim de, gerçekleştirdikleri medrese ziyaretleriyle 13 yaşında babasız kaldığı günleri hatırladığını dile getirdi. Van bölgesindeki imam hatiplerin çok gayretli ve fedakarlıklarına şahit olduklarını belirten Sevim, "Rabbim bu duyguları ve hizmetleri bize de yaşamayı nasip etsin." dedi.
    
    Van'daki medreselerde eğitim gören çocukların kendisini çok etkilediğini söyleyen Kulaoğlu Camii imam hatibi Seyyit Ali Oluğ, yürütülen Diyanet hizmetlerinin kendisini çok etkilediğini dile getirdi. Oluğ, bölgede yürütülen başarılı projeleri Antalya'da da uygulamak için çaba göstereceğini söyledi.

Van merkez kanaat önderlerinden medrese alimi Emekli Camii İmamı Molla Raşit Dündar da, Kur'an-ı Kerim'de tüm müminlerin kardeş olduğunu hatırlatarak, "Tarihsel süreçler içerisinde gördük ki; Sahabi Efendilerimiz çok kısa bir süre içerisinde dünyanın dört bir yanına giderek buralarda gönül köprüleri kurdular. Böylelikle tüm insanlığı kazanabildiler." diye konuştu. Doğu-Batı buluşmalarının kardeşler arasındaki bağı kuvvetlendireceğini ifade eden Dündar, "Bu görüşmeler bizi tekrar asıl kimliklerimize, değerlerimize yaklaştıracak." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.