Dolar 34,2642
%0.07
Euro 37,6655
%0.17
Altın 2.908,660
%-0.03
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aort damarı genişleyen hasta acil müdahale ile kurtarıldı

Aort damarı genişleyen hasta acil müdahale ile kurtarıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek tansiyon, nefes darlığı ve göğüste ağrı şikayeti ile başvuran 63 yaşındaki Fatma Adıgüzel yapılan tetkikler sonucu aort damar genişlemesi teşhisi konuldu. Acil olarak müdahalesi yapılan...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 17:12
Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek tansiyon, nefes darlığı ve göğüste ağrı şikayeti ile başvuran 63 yaşındaki Fatma Adıgüzel yapılan tetkikler sonucu aort damar genişlemesi teşhisi konuldu. Acil olarak müdahalesi yapılan hasta ölüm riskini atlatmayı başardı.

Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Utkan Sevük ve Opr. Dr. Fırat Ayaz tarafından ameliyata alınan Adıgüzel, 15 dakika boyunca beyin fonksiyonları dışında tüm vücut dolaşımı durdurulduktan sonra anjiyo yapıldı. Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Opr. Dr. Utkan Sevük: “Zamanında yaptığımız teşhis ve tanı hastamızı hayata döndürdü. Şayet, aort damarı patlasaydı hastamızı kaybedebilirdik." dedi. Gerçekleştirilen başarılı operasyonun ardından hastanın aort damarına suni damar takıldığı belirtildi.
Hasta memnuniyetinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu: “Devletin olanakları ile bölge halkına tüm imkanlarımızı seferber etmiş durumdayız. Kapımız her zaman açık. Güçlü başarılı bir kalp damar cerrahi ekibimiz var ve en zor ameliyatları bile başarıyla yapmaktayız” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.