Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arınç: Sorumlular adalet önünde hesap verecek

Arınç: Sorumlular adalet önünde hesap verecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili soruşturmanın ciddiyetle yapıldığını söyledi. Bülent Arınç, "En kısa sürede aydınlatılacak. Bu işin sorumluları adalet önünde hesap verecekler. Olayın iç ve...

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 14:09
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili soruşturmanın ciddiyetle yapıldığını söyledi. Bülent Arınç, "En kısa sürede aydınlatılacak. Bu işin sorumluları adalet önünde hesap verecekler. Olayın iç ve dış bağlantıları konusunda yeterli bilgiler kamuoyuna verilecektir." dedi.

    Manisa'nın ilçelerindeki açılış ve ziyaret programlarına katılmak üzere uçakla İzmir'e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, basın mensuplarının Reyhanlı'daki patlamayla ilgili sorularını cevaplandırdı. Reyhanlı'da dün meydana gelen patlamalarla ilgili büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Arınç, "Bakanlarımız olay yerindeler. Bu konularla ilgili birimlerimiz, amirleri de Reyhanlı'da. Dünden bu yana yeni bir bilgi yok. Maalesef ölü sayısı arttı, çok sayıda yaralı vardı, yaralıların bir kısmı hayati tehlike içindeydi. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Olayla ilgili soruşturma ciddiyetle yapılıyor. En kısa sürede aydınlatılacak ve bu işin sorumluları yargı önünde elbette hesaplarını verecekler, cezalarını görecekler." dedi.

    Arınç sözlerine şöyle devam etti: "Olayın iç ve dış bağlantıları konusunda soruşturma tamamlanınca yeterli bilgiler kamuoyuna verilecektir. Şu anda elde edilen bilgilerden, belgelerden, bulgulardan, kanaatlerden böyle bir şeyin olabileceği konusunda yoğun bilgi birikimi var ama bunun kanaate dönüşmesi veyahutta delillendirilmesi şüphesiz tahkikatın sonuçlandırılmasıyla mümkün. Bildiğimiz gibi Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama da daha sonra aydınlatılmıştı. Bu olayın failleri şu anda haklarında belki bir iddianame tanzim edilerek yargı önüne çıkarılacak duruma gelmiştir. Burada da tabi ciddi bir tahkikatın yapılması lazım. Olayın görgü şahitleri ile olayda bizzat kullanılan kişilerin elde edilmesi mümkün olabilirse bir bağlantı kurulacak. Şu ana kadar bu bir kanaattir ama bilgiye dönüşmüş veya soruşturmanın seyrine etki etmiş noktada değil bildiğim kadarıyla."

    Muhalefetin sınır kapılarındaki önlemlerin yetersiz olduğu iddiaları sorulan Arınç bu konuda şunları kaydetti: "Klasik suçlamalardır. Muhalefetin bu konuda ciddi bilgisi varsa aktarsın. CHP'nin söylediklerini bahsediyorsunuz. Suriye'deki zulümler konusunda hangi tarafta yer aldığını biliyoruz. Kılıçdaroğlu ve yakın arkadaşları Esad'la birlikte fotoğraf çektirenlerin ne söyleyeceklerini tahmin ediyoruz. Sınır kapılarında ne olmuş ki, ne eksik bunu açıkça söylesinler. Başka yerde olsaydı, CHP'lilerin ne söyleyeceğini biliyoruz. Allah beterinden, benzerinden korusun. Suriye'de yaşanan olaylara kayıtsız kalmamız mümkün değil. Çocuklar bile katlediliyor, insanlar can veriyor. Buna tepki göstermeyenlerin, sınırlarla ilgili eleştiride bulunmasını garipsedim. Rejimle ilgili kanaatlerini gözden geçirsinler. Olay yerindeki insanların acılarını, acılarımızı yüreklerimizde hissediyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun diliyorum. Acı ve üzüntü içindeyiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.