Dolar 34,1715
%-0.1
Euro 37,8969
%0.32
Altın 2.922,140
%-0.25
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arınç'tan Başbakan'a mesaj!

Arınç'tan Başbakan'a mesaj!

Başbakan Erdoğan’a üstü kapalı bir şekilde sitem eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim; ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2013 - 18:00
 ANKARA - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Türk televizyonunda gündeme damga vuracak çok önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Arınç'a “öğrenci evleri”ne denetim konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ters düştüğü eleştirileri soruldu.

Arınç, "Birlikteliğimizin bazen zor günler geçirdiğini biliyorum, bazen münakaşa ettiğimiz oluyor. Biz dava arkadaşıyız. Kader birliği yapıyoruz" dedi.

Bülent Arınç, “Başbakanımıza dost, kardeş olarak seslenmek isterim; ikimizin sözleri arasındaki çelişkiyi düzeltmesi kendisinden beklenir" şeklinde konuştu.

Arınç, "Biz siyasi hesap veririz. Başbakan, 'gereğini yap' der; bakan bana 'müsade' der. Böyle bir noktaya gelmemek lazım. Bundan sonra kimse bana güvenip siyasete yön vermeye çalışmasın" şeklinde konuştu.

"Ben sadece bakan değilim" diyen Arınç, "Ben çok şeyi temsil ediyorum. Benim yıpranmamam, hiçe sayılmam lazım" ifadesini kullandı.

Bülent Arınç, şöyle konuştu: "Başbakan'ımızın çocuklarımızın üzerinden söylemek istedikleri doğru ve katılıyorum. ama onun 'gerekirse yasal düzenleme yaparız' demesi, ardından gayretkeş bir valimizin bu sözlerin üzerine atlaması çok doğru bir davranış değil."

Başbakan Yardımcısı, "Başbakan'ın bana karşı davranışı toplumda yanlış anlaşılmıştır. Buna izin vermemesini benim beklemem de benim hakkımdır. Başbakan'ın görevi, Hükümet Sözcüsü'nü açmaza düşürmemektir. Ben itibarımın, kişiliğimin yıpratılmasını istemem. Birilerinin kum torbası haline getirilmek istemem" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.