Dolar 34,2585
%0.05
Euro 37,6111
%-0.05
Altın 2.920,540
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Arsa mağdurlarından Cumhurbaşkanı'na mektup

Arsa mağdurlarından Cumhurbaşkanı'na mektup

BALÇOVA Arsa Mağdurları'nın oluşturduğu dernek farklı eylemlerine yenisini ekledi. En son İzmir'de sorunlarına çare bulamadıkları için Manisa'ya bağlanmak için dilekçe veren Dernek'in avukatı Mustafa Kemal Turan bu kez de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektupla şikayet etti. İzmirli arsa mağdurlarından yeni eylem

  • Ege Postası
  • 14.09.2015 - 17:41
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan arsa mağdurları adına konuşan Avukat Mustafa Kemal Turan, imar adaleti sağlanmasını istediklerini söyledi. Turan, farklı imar uygulamaları nedeniyle mutlu azınlığın imarzade, düz vatandaşların ise imarzede olduğunu iddia eden Turan, “Farklı Cumhurbaşkanım" diye başlayan mektupla kendilerine destek istedi. Mektupta İzmir'de imar uygulamalarının parçacı anlayışla yapıldığını, bu şekilde imara açılan yerlerin bir anda diğerlerinden daha değerli olduğunu ve bir anlamda spekülasyon işlemi sergilendiğini belirten Turan “Konuyu size bizzat aktarmak istiyoruz. Beştepe Külliyesine davet ettiğiniz muhtarlar gibi şans vermenizi, söz konusu imar uygulamalarını incelemeniz için üç şehir plancısı görevlendirmenizi istiyoruz" dedi.



Turan ayrıca, CHP İzmir Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi ve hukuk komisyonu üyesi Murat Bakan'la ilgili bir iddiayı açıkladı. Bakan'ın Yeni Kent Merkezi'nde bir araziye yapılacak projeyle ilgili imar planının Meclis gündeminde olduğu dönemde 2011 yılında bu şirketin genel vekaletnamesini 2011 Ankara 38. Noterliği'ne verdiğini belirten Turan “İmar planı 2012'de açılan davada İzmir 2. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Yani komisyon üyesine genel vekaletname çıkartılırsa ayrıcalıklı imar alınabilmektedir. Biz halkın Cumhurbaşkanı olarak size verdiğiniz vekaletin gereğinin yapılmasının istiyoruz" dedi. Turan konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı'na yazılan mektup Dernek üyeleri tarafından postalandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.