Dolar 34,2365
%-0.02
Euro 37,6311
%-0.02
Altın 2.885,400
%-0.05
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Artvin'de kiracı polislere 'evimi boşalt' talimatı!

Artvin'de kiracı polislere 'evimi boşalt' talimatı!

Polis şiddetiyle karşılaşan Artvinlilerden ev ve işyerlerini polislere ve eşlerine kiralayanların, "acil boşaltma talimatı" göndermeye başladıkları öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 24.02.2016 - 15:32
Artvin'de kiracı polislere ev sahiplerinden “acil boşaltın” talimatı verildi, müdahale emri verenler için de “suç duyurusu”nda bulunuldu.
Cumhuriyet’ten Yusuf Özkan’ın haberine göre Cerattepe’deki maden karşıtı direnişin önceki günkü bölümünde polis müdahalesiyle karşılaşan Artvinlilerde sabırlar taştı. Ev ve işyerlerini polislere, onların eşlerine kiralayanların, “acil boşaltma talimatı” göndermeye başladıkları öğrenildi. Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde yüzlerce kişi, polislere saldırı emrini verenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Cengiz Holding’e ait Eti Bakır AŞ, geçen çarşamba iş makineleri, konteynır ve tel örgüleri bin 700 metre rakımlı Cerattepe’deki şantiye sahasına taşımış, engel olmak isteyen vatandaşlar ise jandarmayla polisin gazlı müdahalesi ile karşılaşmıştı.
Önceki gün de ağırlığını kadınların oluşturduğu binlerce kişi, Artvin Devlet Hastanesi önünde olağan dışı polis şiddetine uğramıştı. 25 bin nüfuslu kentte valiye ve polise tepki var. Öyle ki, önceki akşam yemek için gireceğimiz bir restoranın önünde vatandaşların uyarısıyla karşılaşıyoruz: “Abi orada yemek yeme. Oranın sahibinin eşi polis! Müdahaleyi yapan polislere giden yiyecek, içeceklerin bir bölümü buradan” derken polis eşiyle aralarında tartışma başlıyor.
Kadın, “Ben de madene karşıyım, niye işimi baltalıyorsun” diye bağırırken diğerinden geri adım yok: “Size burada iş yaptırmayacağız. Sizi aç bırakacağız. Barınamayacaksınız.” Öğreniyoruz ki, dükkân sahibi de işletmecilere “acil çıkın” uyarısı göndermiş. Aynı şekilde ilk haberlere göre, evlerini polislere kiralayan iki kişi de benzer şekilde davranmış. Yeşil Artvin Derneği öncülüğündeki vatandaş, önceki günkü saldırıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmak için öğle saatlerinde adliyede buluştu. Yasal haklarını aramalarından bile korkulduğunu söyleyen vatandaşlardan ADD Şube Başkanı Ahmet Biber, “Polisin adliye binasında ne işi va? Bizden bu kadar mı korkuluyor'” diye bağırdı. Daha sonra şikayetçiler, kimlikleri önceden toplandıktan sonra onarlı gruplar halinde içeri girebildi. (Cumhuriyet)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.