Dolar 38,5026
%0.04
Euro 43,9031
%0.02
Altın 4.063,990
%-1.01
Bist-100 9.181,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Asker uğurlamasında kural tanımadılar

Asker uğurlamasında kural tanımadılar

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde asker uğurlama konvoyuna katılan sürücüler, trafik kurallarını hiçe saydı. Plakalarını bez ve naylon parçalarla kapatan kasksız motosiklet sürücüleri, birbirinden tehlikeli manevralarla asker taşıyan otobüsün önünü kesmeye çalışırken, otomobillerden havaya ateş açıldı.

  • Ege Postası
  • 27.11.2012 - 11:42
MUĞLA-  Kazaya davetiye çıkarılan asker uğurlaması, Muğla- Antalya Karayolu'nda yapıldı. Davullu zurnalı eğlencenin ardından Fethiye Otogarı'ndan aldığı askerlerle birlikte hareket eden yolcu otobüsü, Antalya yönüne seyrederken çevresi genç motosiklet ve otomobil sürücüleri tarafından sarıldı. Trafik güvenliği için 2 polis aracının eşlik ettiği otobüs Süleyman Demirel Bulvarı üzerine geldiğinde tehlikeli bir yolculuk başladı. Şehir merkezinde otobüsün önünü kesmeye çalışan motosiklet ve otomobil sürücülerine polis engel olurken, şehirlerarası yolda tehlikenin boyutu bir kat daha arttı.

CEZA KESİLMEMESİ İÇİN PLAKLARINI KAPATTILAR

Ceza kesilmemesi için plakalarını bez ve poşetlerle kapatan kasksız motosiklet sürücüleri hızla yol alan otobüsün çevresinde tehlikeli hareketler yaptı. Trafik kurallarını hiçe sayan otomobiller de keskin manevralarla kazaya davetiye çıkardı.

ÇATIŞMA ÇIKTI SANDIRLAR

Konvoya katılan otomobillerden biri ise gürültü çıkarmak için özel bir sistemle donatılmıştı. Gaza basıldığında egzozu silah gibi patlayan otomobil, konvoy boyunca otobüsün arkasından seyretti. Yol kenarındaki yayalara korku dolu anlar yaşatan otomobilden gelen patlamalar sırasında, bazı vatandaşlar korkudan başını önüne eğdi. Otobüste bulunan yolcular yaşananları korku içinde izlerken, polis aracından yapılan uyarılara rağmen sürücüler yollarına devam etti.

OTOBÜSÜN ÖNÜNÜ KESTİLER

Yaklaşık 10 kilometre boyunca konvoya eşlik eden polis ekipleri, şehir çıkışındaki Esenköy Kavşağı'nda otobüsün yanından ayrıldı. Polis araçlarının geri dönmesinin ardından otobüsün önüne geçen gençler, aracı durdurmaya çalıştı. Otobüs şoförünün yoluna devam etmek istemesi üzerine konvoyda bulunan bir kamyonetten havaya 4 el ateş açıldı. Bunun üzerine yolun sağında duran şoför, gençleri otobüse alarak asker arkadaşlarıyla bir kez daha vedalaşmasına izin verdi. Bu anlarda yolcularla otobüs şoförü arasında tartışma yaşandı. Kısa süren vedalaşmanın ardından gençlerin geçişe izin vermesi üzerine otobüs yoluna devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.