Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Askeri tersanede gemi yan yattı,10 şehit!

Askeri tersanede gemi yan yattı,10 şehit!

İzmir’ de Alaybey Askeri tersanede bakımı yapılan römorkör yan yattı. Kaza sonrasında 1 astsubay, 7 asker ve 2 sivil çalışanın kaybolduğu bildirildi. Olayda 2 olarak açıklanan ölü sayısı saatler ilerledikçe artıyor. Şu ana kadar 6 kişinin cesedine ulaşıldı. Kurbağa Adamlar denilen askeri dalgıçlar römorkör içinde kayıpları arıyor.

  • Ege Postası
  • 24.12.2013 - 00:16
İZMİR - Karşıyaka’daki Alaybey Askeri Tersane’de bakımı yapıldıktan sonra denize indirilmek istenen 'TCG Değirmendere' adlı römorkör, yan yattı. 27 personelin içinde bulunduğu gemideki kaza sonrası 10 personel şehit oldu. Yaralı 17 kişinin sağlık durumu iyi. Naaşına ulaşılan 7 personelin 6'sı asker 1 sivil. Aranan personelin ise 2'si asker 1'i sivil. Hayatın kaybeden 10 personelin 1'i Astsubay 7'si er ve 2'si sivil olduğu öğrenilirken hünüz isimleri açıklanmadı.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA: 10 PERSONELİMİZ…
Alaybey Tersanesi'ndeki facia sonrası Genelkurmay'dan yapılan açıklama şok etkisi yarattı. Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:
1. İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG DEĞİRMENDERE Römorkörünün havuzda "Dalış" esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle “alabora” olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

2. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır.

3. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah'tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz.

İLGİNÇ AYRINTI!
Bu arada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorkörünün bulunduğu havuzda bir mayın tarama gemisinin daha bulunduğu ortaya çıktı. 'A6' adındaki bu geminin sorunsuz olarak suya indirildiği, ancak daha sonra denge sorunun ortaya çıktığı ve Değirmendere gemisini iki taraftan destekleyen ve 'takarya' adı verilen besleme takozlarının önce birinin kırıldığı, geminin hızla önce bu tarafa, ardından diğer takaryanın da kırılmasıyla diğer tarafa çok hızlı yattığı ifade edildi.

DEV VİNÇ GELDİ
Yan yatan Değirmendere römorkörunun kurtarılması için Alsancak Limanı'ndan dev yüzer vinç de Alaybey Tersanesi'ne getirildi. Dev vincin gemiyi normal konumuna getireceği bildirildi.

GENELKURMAY'DAN İLK AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörü havuzda 'dalış' esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle 'alabora' olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır. Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı asker ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup, kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

TAMAMININ CESEDİ ÇIKARILDI
İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde askeri tersanede yan yatan römorkörde şehit olan 8 asker ve hayatını kaybeten 2 sivil işçinin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bu arada arama kurtarma çalşmalarının tamamlanmasının ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ta tersaneden ayrıldı. Tersane çıkışında açıklama yapan Vali Toprak, “Gemi yüzdürülmek için indirildiği sırada römorkör yan yatmış. Bu sırada römorkörde bulunan bir astsubay, 7 er, çalışmaları incelemek için gemide bulunan iki işçi hayatını kaybedip şehit oldular. Şu anda gemide kimse kalmadı. Gemideki kurtarma çalışmaları sona erdi. Yarın şehitlerimize otopsi yapıldıktan sonra askeri tören düzenleyeceğiz. Ancak bunun yeri ve zamanı beli değil. Törenin ardından şehitlerimizi memleketlerine uğurlayacağız. Genelkurmay Başkanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın başı sağolsun” dedi.

Vali Toprak ayrıca, olayla ilgili askeri savcının incelemesinin tamalamasının ardından römorkörün tekrar yüzdürülmesi için çalışma başlatılacağını dile getirdi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.