Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aşureler Piriştina ve Çam’dan

Aşureler Piriştina ve Çam’dan

Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi, Muharrem Ayı nedeniyle Aşure Günü düzenledi. Buca Cemevi’nde düzenlenen etkinlikte Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıttı. Aşureyi sevgi, barış ve kardeşlik ile kardıklarını söyleyen Başkan Piriştina, “Bugün olduğumuz gibi umarım bundan sonra kardeşlik ruhumuzu hiçbir zaman yitirmeyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 09:47
İZMİR - Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi, Muharrem Ayı’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu düzenlediği Aşure Günü’nde Bucalılarla paylaştı. Buca Cemevi’nde düzenlenen Aşure Günü’ne Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’ın yanı sıra MHP Buca İlçe Başkanı Ali Karakuş, Buca İlçe Emniyet Müdürü Serkan Ergüzer, Buca Belediyesi meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 
Cemevi Başkanı Hüseyin Akçay ev sahipliğinde gerçekleşen Aşure Günü’nde ikramları Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile CHP İzmir Milletvekili Musa Çam yaptı. Aşure ocaklarının başına geçen Piriştina ile Çam kendi elleri ile kardıkları aşureyi vatandaşlara ikram etti.



Birlik ve beraberliğin sembolü olan Aşure Günü’nde hemşerileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Piriştina, “Biz aşuremizi sevgi, barış ve kardeşlik ile kardık. Büyük üzüntüler yaşadığımız bugünler artık ülkemiz için geride kalsın ve bir daha böyle acı olaylar yaşamayalım. Kardeş olduğumuzu sadece Aşure Günü’nde değil her daim hatırlayalım” dedi. 
Piriştina ile Çam daha sonra vatandaşlar ile birlikte aşure yedi, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.