Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk heykelinin meydana konulmayacağını ileri sürerek tepki gösteriler

Atatürk heykelinin meydana konulmayacağını ileri sürerek tepki gösteriler

Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke mahallesinde bir grup vatandaş, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi sırasında kaldırılan Atatürk heykelinin eski yerine konulmayacağını ileri sürerek, bu duruma tepki gösterdi. Hereke'nin merkezinde bulunan...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 22:09
Kocaeli'nin Körfez ilçesine bağlı Hereke mahallesinde bir grup vatandaş, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi sırasında kaldırılan Atatürk heykelinin eski yerine konulmayacağını ileri sürerek, bu duruma tepki gösterdi.

Hereke'nin merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı'nda çevre düzenlemesi yapılıyor. Bu kapsamda meydanda bulunan Atatürk heykeli kaldırıldı. Çalışmalar sürerken bir grup vatandaş, heykelin eski yerine konulmayacağını iddia ederek, bu duruma tepki göstererek eylem yaptı. Grup adına açıklama yapan Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altınok, meydanın düzenlemesine karşı olmadıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Bizler bu alanda eskiden beri bayram ve törenlerimizi kutlardık. Cumhuriyet Alanı, yaklaşık 2 ay kadar önce bir kez de Körfez Belediyesi tarafından düzenlenmek istendi. Yanlış anlaşılmasın, biz alanın düzenlenmesine karşı değiliz. Milli gururumuz Atatürk'ün heykeli ve etrafında değişik çiçeklerle bezeli bir göbek düzenlemesi sadece bizim değil tüm Hereke halkının ortak arzusudur. Ancak yapılan düzenleme ile Cumhuriyet Alanı adeta bir park hatta ileride bir çay bahçesine dönüşeceği kuşkusuzdur. Daha da önemlisi Atatürk heykelinin alana tekrar dikilip dikilmeyeceği konusunda ciddi kaygılarımız bulunmaktadır."

Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.