Dolar 34,2472
%0.3
Euro 37,8197
%0.13
Altın 2.930,370
%0.5
Bist-100 8.945,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atatürk’ün Manastır mezuniyeti kutlandı

Atatürk’ün Manastır mezuniyeti kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün Makedonya'nın Manastır Askeri İdadisi'nden mezuniyetinin 114. yıldönümü için tören düzenlendi.    Manastır şehrindeki törene; Türkiye'den Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Daire...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 10:35
Mustafa Kemal Atatürk’ün Makedonya'nın Manastır Askeri İdadisi'nden mezuniyetinin 114. yıldönümü için tören düzenlendi.

    Manastır şehrindeki törene; Türkiye'den Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Daire Başkanı Tuğgeneral Necdet Tuna başkanlığındaki heyet ile kara, deniz ve hava kuvvetleri komutanlıklarına bağlı askeri liselerden 10 öğrenci katıldı.

    Etkinliğe Makedonya'dan ise Türk asıllı Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Naser Sejdini, Manastır Belediye Başkanı Vladimir Tolevsky, milletvekilleri, yabancı büyükelçiler ve askerî ataşeler, Askerî Tarih Bölümü Yöneticisi Aleksander Stojçev ve diğer resmî ve sivil davetliler katıldı.

    Manastır Şehir Müzesi’nin (Manastır Askeri İdadisi) iç avlusunda saat 10.00'da başlayan tören saygı duruşu ve her 2 ülkenin milli marşlarının çalınması ile devam etti. Ardından Genelkurmay Askerî Tarih ve Stratejik Etüt Daire Başkanı Tuğgeneral Necdet Tuna, Makedonya Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Tümgeneral Naser Sejdini, askerî öğrenciler adına ise Kuleli Askerî Lisesi öğrencisi Hamza Ali Çetin günün anlamına yönelik konuşmalar yaptı. Işıklar Askerî Hava Lisesi öğrencisi Beşir Acar şiir okudu.

    Daha sonra Manastır Şehir Müzesi olarak kullanılan Askeri İdadi binasında hazırlanan Atatürk Anı Odası gezildi, anı defteri imzalandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.