Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Atayol’da herkes hemfikir!

Atayol’da herkes hemfikir!

Ege-Koop Proje Merkezi’nin ikinci projesi olan ve Genel Başkan Hüseyin Aslan’ın kamuoyuna duyurusunun ardından büyük yankı uyandıran Atayol kısa zaman içerisinde birçok kesimden tam not aldı. İç Hatlar Terminali’nin de devreye girmesi ile günde 50 bin yolcu kapasitesine ulaşacak Adnan Menderes Havalimanı güzergahında düşünülen, yaklaşık 6 kilometre ve 12 şeritten oluşan Atayol Projesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, AK Parti’den meslek odalarına her mercinin büyük beğenisini kazandı.

  • Ege Postası
  • 21.11.2012 - 11:32
İZMİR -İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Mega Projesi’nin ardından bu kez İzmir’in ulaşım sorununa el atan ve ilk olarak havalimanı güzergahına yönelik çalışma yapan Ege-Koop Proje Merkezi’nin Atayol Projesi büyük beğeni topluyor. Uygulanması halinde Ulaştırma Bakanlığı’nın Konak Tüneli ile Büyükşehir Belediyesi’nin Uçan Yol Projelerine işlerlik kazandıracak olan toplam 12 şeritli Atayol Projesi’ni tüm kesimler sahipleniyor. Projenin İzmir’e sağlayacak kazanımlarını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, gerçekleştirdiği görüşmelerde birebir anlatıyor.

AK PARTİ: ATAYOL 36. PROJEMİZ OLABİLİR…
Aslan, bu kapsamda bugüne kadar dört farklı görüşme gerçekleştirdi. İlk görüşme Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile yapıldı. Akay, Atayol Projesi’ne olan hayranlığını, “ Bu bizim 36. Projemiz olabilir.” sözleriyle dile getirdi. Ege-Koop Proje Merkezi’nin açıkladığı iki proje ile de İzmir’de önemli bir boşluğu doldurduğunu kaydeden Akay, “ Ege-Koop Genel Başkanı Sayın Hüseyin Aslan’ın açıkladığı Atayol, İzmir’in adeta hayat damarı olacak güzel bir proje. Bizim açıkladığımız 35 projemiz ölçeğinde bir proje. O yüzden bu 36. projemiz olabilir. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ATAYOL SON ZAMANLARIN EN DİKKAT ÇEKİCİ PROJESİ…
Aslan’ın Ankara’da bir araya geldiği 45 dakikalık görüşmede ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Atayol Projesi’ne beğenisini ifade etmekten kaçınmadı. Proje Merkezi oluşturarak sorunlara çözüm merkezli yaklaşımından dolayı Aslan’ı kutlayan Kılıçdaroğlu, hem belediyelere hem de hükümete seslenerek, “Ege-Koop’un bilgi, donanım ve birikiminden faydalanın. Atayol Projesi son yılların en dikkat çekici çalışmalarından biridir. Sayın Aslan’ı bu özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

KOCAOĞLU: ATAYOL UYGULANABİLİR OLMASI AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, Atayol Projesi’nin o bölgede ulaşım sorununu kökten kaldıracağını dile getirdi. Projenin mimarı Hüseyin Aslan ile kırk dakikayı aşan bir süre projeyi konuşan Kocaoğlu, “ Atayol’u hem ilk açıklandığında hem de sonrasında detaylıca inceledim. Bürokratlarıma da incelettim. Gerçekten güzel bir çalışma. Uygulanabilir olması açısından çok önemli. Ulaşım sorununu kökünden çözeceğine inanıyorum. Yalnız bunun şu anda biraz daha tartışılması gerekiyor. Ulaşımcılar açısından, mimarlar odası açısından, şehir plancıları odası açısından. Yani ilgili tüm meslek odalarımızca da kapsamlı bir şekilde tartışılmalı, irdelenmeli. Projenin kente getirilerinin, götürülerinin, yararlarının çok iyice ortaya konması gerektiğini düşünüyorum. Sonrasında gereğini yaparız.” şeklinde konuştu.

İMO ŞUBE BAŞKANI EMEKLİ: ATAYOL ÇOK ÖZEL BİR ÇALIŞMA…
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi de yine projeye desteğini açıkça ortaya koyan meslek örgütüydü. Hüseyin Aslan’ı makamında ağırlayan Şube Başkanı Ayhan Emekli, İzmir’de ciddi bir proje geliştirme eksikliği olduğunu, sorunların kaynağında da bunun bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “ Gerek İzmir Sağlık Serbest Bölgesi gerekse de Atayol Projesi’nin büyük destek görmesinin, toplumun tüm kesimlerince sahip çıkılmasının bir nedeni de budur. Maalesef İzmir proje fakiri bir kent haline dönüşmüştür. Atayol Projesi gerçekten özel bir çalışma. Ulaşım sorununu minimuma çekeceği çok açık. Ümit ediyoruz ki yetkili merciler böyle bir projeyi hayata geçirmekte tereddüt etmezler.”

ASLAN, BAKAN YILDIRIM İLE GÖRÜŞECEK…
Öte yandan proje Cuma günü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a da sunulacak. Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Bakan Yıldırım’ın, proje konusunda son derece duyarlı olduğuna vurgu yaparak, “ Sayın Bakanımız projeleri sever. Bakanlığında 10 yıl gibi bir zamanı geride bırakmasında bu projeci kimliğinin büyük etkisi var. İnanıyorum ki, tıpkı İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ne olduğu gibi Atayol’a da sıcak bakacaktır. Özellikle Atayol Projesi bizzat kendi Bakanlığını ilgilendiriyor.” dedi.

ATAYOL PROJESİ NEDİR'

ATAYOL Projesi’nde alt ve üst yollarda toplam 12 şerit yer alıyor. Otoyol Kavşağı’ndan Konak Tüneli’ne kadar olan 5 bin 810 metrelik yolun üst kotu 3 gidiş 3 geliş olarak öngörülüyor. Proje ile hiç bir katılım ve ayrılım olmaksızın kesintisiz sürüş gerçekleşiyor. Ayrıca şu imkanlarda ortaya çıkıyor:
2 bin araçlık otopark,
Yeşil alanlar,
Kent mobilyaları (süs havuzları, heykeller),
Şehir meydan düzenlemeleri,
Oturma alanları,
Bisiklet yolu,
Güvenlik şeridi,
Kafeterya alanları…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.