Dolar 34,0761
%0.04
Euro 37,9780
%0.19
Altın 2.807,480
%0.16
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Av yasağı 1 eylülde kalkıyor, balıkçılar bereketli bir sezon bekliyor

Av yasağı 1 eylülde kalkıyor, balıkçılar bereketli bir sezon bekliyor

Balık avı yasağı 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ağlarını ve teknelerini yeni av sezonuna hazırlayan balıkçıları, avlanma heyecanı sardı. Bereketli bir sezon geçirmeyi umut eden balıkçılar, özellikle palamut ve lüferin bol olacağını ifade...

  • Ege Postası
  • 22.08.2013 - 15:29
Balık avı yasağı 31 Ağustos'ta sona eriyor. Ağlarını ve teknelerini yeni av sezonuna hazırlayan balıkçıları, avlanma heyecanı sardı. Bereketli bir sezon geçirmeyi umut eden balıkçılar, özellikle palamut ve lüferin bol olacağını ifade ediyorlar.

Sakarya'nın Karadeniz sahilindeki ilçesi Karasu'da balıkçılar, av sezonuna az bir zaman kala hazırlıklarını sürdürüyor. Karasu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Sezer, bereketli bir sezon beklediklerini belirterek, "Balıkçılar ümitli şekilde sezona hazırlanıyorlar. Teknelerini ve ağlarını hazırlıyorlar. 1 Eylül'de fırtına olmazsa balıkçılarımız ağlarını denize atacak." dedi.

Göstergelerin, bu yıl palamut ve lüferin bol olacağına işaret ettiğini kaydeden Sezer, "Palamut kendini gösterdi.15 Ağustos'ta çapari avcılığı açıldı. Balık mükemmel. Çinekop da var. Çinekop eylül ve ekime kadar lüfere döner. Bu yıl veriler çok iyi. Vatandaşımız ucuz balık yiyecek. Bu yıl balık geçen seneye göre çok daha iyi olacak. Bu düşüncedeyiz. Ancak herşey havaların güzel olmasına bağlı. Fırtına olmazsa balık çok iyi olacak kanaatindeyiz. Balığı engelleyen en büyük unsur fırtına." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.