Dolar 34,1581
%0.14
Euro 38,0417
%-0.33
Altın 2.921,380
%0.23
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avcılar köpekleriyle Menemen’de yarıştı

Avcılar köpekleriyle Menemen’de yarıştı

Menemen Belediyesi ile Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu (EYHAF) işbirliğinde düzenlenen ‘9. EYHAF Grand Prix Fermalı Av Köpekleri Yarışması ve Av Turizmi Şenliği’, ülkemizin dört bir yanından av ve doğaseverleri Menemen’de buluşturdu.

  • Ege Postası
  • 10.04.2013 - 13:43
İZMİR-  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu Başkanı Ersin Düzyol’un ev sahipliğinde, 6-7 Nisan tarihlerinde Seyrek- Villakent Mahallesi’ndeki merada yapılan yarışmaları yüzlerce av ve doğasever ilgiyle takip etti. İzleyiciler arasında; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Av Yönetimi Dairesi Başkanlığı Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Sebati Nur Akbaş ve Sait Karaman, 4. Bölge Müdürlüğü İzmir Şube Müdürü Hayati Binboğa, 4. Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Hasan Paşalı, İç Anadolu Av ve Yaban Hayatı Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Av ve Doğa Dergisi imtiyaz sahibi Kamil Üçbaş, av ve doğaseverlere yayınlarıyla hizmet eden Yaban TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Melih Meriç ve ‘Dr. Ali Postası’ programını hazırlayan Dr. Ali Bürkev, Menemen’in yanı sıra farklı il ve ilçelerden Avcılar Kulübü Başkanları ve yöneticileri de vardı.

7 bölgeden 150 yarışmacı katıldı
Türkiye’nin 7 bölgesinden 150 kadar yarışmacının av köpekleriyle birlikte katıldığı etkinlikte; İngilizler ve Continental kategorilerinde genç ve yetişkin köpekler ayrı ayrı değerlendirildi. Yarışmada; avcılardan av köpekleriyle merada gizlenmiş bıdırcınları bulmaları istendi. Türk ve Alman hakemlerin gözetiminde yarıştırılan av köpekleri, bıldırcınların yerini belirleyerek sahiplerine avın gizlendiği yer hakkında sabit bir şekilde durarak ipucu verdi. İki gün süren yarışmalar sonunda dereceye giren yarışmacılara kupa ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

EYHAF Başkanı; “7 Nisan’ı Dünya Avcılar Günü ilan ediyoruz”
Tüm dünyada avcı kulüplerinin farklı tarihlerde ‘Av Bayramları’ düzenlediklerini ancak tüm avcıları kucaklayacak, av ve doğaseverleri dünya genelinde bir araya getirecek özel bir gün olmadığına dikkat çeken Ege Yaban Hayatı ve Avcılık Federasyonu (EYHAF) Başkanı Ersin Düzyol, etkinliğin büyük bir başarıyla Menemen’de yürütülmesine katkılarından dolayı Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e teşekkür plaketi sunarak şunları söyledi; “Bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştirdiğimiz EYHAF Grand Prix Fermalı Av Köpekleri Yarışması’nı bir ilk olarak Menemen’de ‘Av Turizmi Şenliği’ne dönüştürdük. Türkiye’nin 7 bölgesinden avcılar ve ırk köpek yetiştiricilerinin katıldığı, şenlik atmosferinde geçen etkinliğimize katkılarından dolayı Menemen Belediye Başkanı sayın Tahir Şahin’e ve tüm avcı dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu yıl Menemen’de dünya tarihine geçecek bir etkinliğe imza attık. ‘Av Turizmi Şenliği’ni dünyada ilk olarak Menemen’de gerçekleştirdik ve etkinliğimizin son günü olan 7 Nisan tarihinin ‘Dünya Avcılar Günü’ olarak belirlenmesi için EYHAF Yönetimi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na müracaatlarımızı başlatmış bulunmaktayız. Biz Menemen’de ‘Dünya Avcılar Günü’nün ilk kutlamasını gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Menemen’de yakılan bu ışık inanıyorum ki kısa sürede dünya gelneline yayılacak ve ‘Dünya Avcılar Günü’ adıyla Av Turizmi Şenlikleri av ve doğaseverlerin buluşma noktası olacak.”

Menemen’de tarihi bir gün yaşandı!
Yüzlerce av ve doğaseverleri hafta sonu Menemen’de buluşturan 9. EYHAF Grand Prix Fermalı Av Köpekleri Yarışması ve Av Turizmi Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise konuşmasında; “Sosyal Belediyecilik anlayışımız gereği, birlik ve beraberliğimizi artıracağına inandığımız her konuda hemşehrilerimizin taleplerine cevap veriyoruz. Av ve doğa tutkunlarını bir araya getiren, ırk köpeklerin sahiplerinin birbirlerini tanımalarını sağlayan bu etkinliğe de ortak olmaktan büyük mutluk duyuyoruz” dedi.

Dünyada bir ilk olarak Av Turizmi Şenliği’ne ev sahipliği yapan Menemen’in ‘Dünya Avcılar Günü’nün kutlandığı ilk ilçe olmasında da büyük onur duyacağını belirten Başkan Şahin; “Tarih boyunca bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bu güzel coğrafyadan tarihe bir not daha düşülmesinden büyük mutluluk duyacağız. ‘Dünya Avcılar Günü’nün ilk kutlandığı ilçe olmak tüm hemşerilerimiz için onur kaynağı olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.