Dolar 34,2364
%-0.01
Euro 37,6381
%0.1
Altın 2.911,310
%0.06
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrasya Medya Forumu yarın Astana’da başlayacak

Avrasya Medya Forumu yarın Astana’da başlayacak

Kazakistan’ın başkenti Astana, yarın başlayacak 11. Uluslararası Avrasya Medya Forumu’na ev sahipliği yapacak.Başkent Astana’daki Kazmedya Merkezi’nde iki gün sürecek forum, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in açılış...

  • Ege Postası
  • 24.04.2013 - 16:37
Kazakistan’ın başkenti Astana, yarın başlayacak 11. Uluslararası Avrasya Medya Forumu’na ev sahipliği yapacak.
Başkent Astana’daki Kazmedya Merkezi’nde iki gün sürecek forum, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in açılış konuşmasıyla başlayacak. Nazarbayev’in büyük kızı Dariga Nazarbayeva’nın başkanlığında kurulan ve uzun süredir uluslararası düzeyde katılımcılarla yapılan forumda, bölgesel ve uluslararası konular masaya yatırılıyor.
Bu yıl altı oturum üzerinden yapılacak forumda, Amerika Birleşik Devletleri ve NATO askeri birliklerinin Afganistan’dan çekilmesi sonrasında bölgesel güvenlik ağırlıklı olarak ele alınacak. Forumda; Expo 2017 ve Bölgesel Kalkınma, Orta Doğu: Yönetilen Kaos-Yönetilemeyen Felaket, Hugo Chavez’in Siyasi Mirası, Kazakistan ve Orta Asya’da Yeşil Ekonomi, Gümrük Birliği’nden Avrasya Ekonomik Birliği’ne Doğru Siyasi ve Ekonomik Gelişmeler, Rusya: Zengin ve Ünlü Göçmenlerin Sığınağı ve Modern Medya ve Son Trendler gibi konu başlıkları ele alınacak.
Türkiye’den foruma ise Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dr. Bülent Keneş katılacak. Keneş, Orta Doğu: Yönetilen Kaos-Yönetilemeyen Felaket konulu ikinci oturumda bir konuşma yapacak.
Geçen yıl yapılan foruma Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdulhamit Bilici katılmıştı.
Astana Valisi İmangali Tasmagambetov, foruma katılacakların onuruna akşam yemeği verecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.