Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa Birliği hava sahası Rus uçaklarına kapatılacak

Avrupa Birliği hava sahası Rus uçaklarına kapatılacak

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunan Rusya’ya uygulayacakları yaptırımları açıkladı. "Rusya'ya ait, Rusya tescilli veya Rusya kontrolündeki uçaklara Avrupa Birliği hava sahasını kapatıyoruz" diyen Leyen, Rusya’nın fonladığı medya kuruluşlarını da yasaklayacaklarını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 27.02.2022 - 21:11

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya ve Belarus’a uygulayacakları yaptırımları duyurdu. Leyen’in paylaşımları şöyle:

RUS UÇAKLARINA AVRUPA BİRLİĞİ HAVA SAHASI KAPANACAK

“Rusya'ya ait, Rusya tescilli veya Rusya kontrolündeki uçaklara Avrupa Birliği hava sahasını kapatıyoruz. Bu uçaklar Avrupa Birliği topraklarına inemeyecek, havalanamayacak veya üzerinde uçamayacaklar. Oligarkların özel jetleri de dahil.

RUSYA TARAFINDAN FONLANAN MEDYA KURULUŞLARI YASAKLANACAK

Kremlin'in medya makinesini AB'de yasaklayacağız. Rusya devletine ait Russia Today, Sputnik ve yan kuruluşları, artık Putin'in savaşını haklı çıkarmak için yalanlarını yayamayacaklar. Avrupa'da zehirli ve zararlı dezenformasyonlarını yasaklamak için araçlar geliştiriyoruz.

BELARUS’TAKİ LUKASHENKO REJİMİNE DE YAPTIRIM GELİYOR

Savaştaki diğer saldırgan olan Lukashenko rejimini, yeni bir yaptırım paketiyle en önemli sektörlerini vurarak hedef alacağız. Tüm bu önlemler, dün uluslararası ortaklarımız tarafından kabul edilen güçlü yaptırım paketiyle birlikte geliyor.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.