Dolar 34,1492
%-0.14
Euro 37,7803
%-0.13
Altın 2.907,190
%-0.56
Bist-100 8.934,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı İzmir'de başladı

Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı İzmir'de başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başladı. İzmir’in EXPO 2020 adaylığı konusunda önemli bir hamle olması...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 15:40
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde başladı. İzmir’in EXPO 2020 adaylığı konusunda önemli bir hamle olması beklenen konferansa, 37 Avrupa ülkesindeki 97 şehirden yaklaşık 400 kişi katıldı.

Açılış bölümünde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in tarihi boyunca sağlık, sanat ve ticaretin en önemli aktörlerinden biri olduğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe ise şehirleri sağlık açısından inceleyen bir atlas hazırladıklarını ifade ederek, şehir sağlığının geliştirilmesi konusunda dört koldan yürüttükleri faaliyetleri özetledi: “Avrupa genelinde yüzde 69, Türkiye’de yüzde 75’e çıkan kentleşmeye bakıldığında, belediyelerin üzerine düşen görev ortaya çıkıyor.”

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Ofisi Yöneticisi Zsuzsanna Yakab, İzmir’e geldikten sonra şehrin müptelası olduklarını ve fahri vatandaşlığa başvuracağını söyleyerek başladığı konuşmasında, Sağlık 2020 çalışmalarından bahsetti. Ofis Sağlık ve Refah için Politika Yönetişim Başkanı Dr. Agis Tsouros ise Türkçe konuşarak sürpriz yaptı. Tsouros, Türkçe olarak, “Türkiye sağlık hareketi, Avrupa’daki en dinamik hareketlerden biridir. Bu konuda gösterdiğiniz liderlik ve bağlılık için teşekkür ederiz.” dedi.

Başkan Kocaoğlu, açılışın sonunda konferansa katılan misafirlerle birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Konferansa verilen arada bir basın toplantısı düzenleyen Dr. Tsouros, İzmir'in EXPO 2020 için seçtiği "Sağlık" temasından övgüyle bahsederek, “Sağlık temasını seçmek, gerçekten çok iyi bir fikir. Bu temayı seçtiği için İzmir’i tebrik ediyorum. Sağlık 2020 fikrimizin, İzmir’in EXPO temasında yansımasını görüyoruz. Sağlık 2020 ile EXPO’nun çok yakın olduklarını düşünüyorum. Bunların birleştirilebilecek çok şeyi var.” diye konuştu. “EXPO adaylığında İzmir destekleyecek misiniz'” sorusu üzerine ise, “Uluslararası bir örgüt olarak sadece bir adayı destekleyemeyiz. Üç dört adaya destek olabiliriz ancak şunu yapabiliriz: Tema olarak sağlığı seçtiği için İzmir’i takdir edebiliriz, bunu da açıklayabiliriz. Bireysel şehirler ve ağlar, isterlerse bir adayı destekleyebilirler ama bizim durumumuz çok farklı.” dedi.

WHO tarafından her yıl sağlıklı şehirler ve ulusal ağlara yönelik düzenlenen Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı Yıllık İş ve Teknik Konferansı, bu yıl İzmir'de yapılıyor. Yeni Avrupa sağlık politika ve stratejisi olan “Sağlık 2020” prensiplerini, hedeflerini ve yaklaşımlarını yansıtan konferansın teması, “Sağlık ve Refah için Yenilik ve Paylaşılmış Yönetişim” olarak belirlendi. Konferansta yerel politikalarda sağlık, dirençli toplumlar oluşturmak ve halk sağlığının ekonomi üzerindeki yeri gibi konular ele alınacak. Üç gün sürecek konferans kapsamında düzenlenecek teknik gezilerle de Avrupalı katılımcılar, İzmir'i daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.