Dolar 34,0148
%0.11
Euro 37,7360
%0.17
Altın 2.730,220
%0.07
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avrupa'da boş eğitim ataşesi kadrolarına atamalar yapıldı

Avrupa'da boş eğitim ataşesi kadrolarına atamalar yapıldı

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, yıllardır eğitim ataşesi olmayan bölgelere atamaların gerçekleştiğini duyurdu. Çelik yayınladığı basın bildirisinde Köln, Düsseldorf, Essen, Münster, Münih, Stuttgart,...

  • Ege Postası
  • 24.05.2013 - 11:00
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Süleyman Çelik, yıllardır eğitim ataşesi olmayan bölgelere atamaların gerçekleştiğini duyurdu. Çelik yayınladığı basın bildirisinde Köln, Düsseldorf, Essen, Münster, Münih, Stuttgart, Frankfurt, Paris, Zürih, Hollanda gibi şehir ve ülkelere eğitim ataşeleri atandığını ifade etti.

Çelik, “Yaklaşık dört yıldır Avrupa'nın çeşitli yerlerinde eğitim ataşeleri yoktu. Bu durumu ilettiğimiz yetkili mercilerden bize ulaştırılan bilgiye dayanarak bu müjdeyi vermek isterim.” dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği olarak, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Süleyman Çelik, geçtiğimiz ay 23 milletvekili getirdiklerini ve sorunları tespit ederek çözüm için muhataplarına ilettiklerini ifade etti. Çelik, “Bunun sonuncunda bedelli askerliğin ve pasaport harçlarının düşeceğinin sözünü sayın bakanlarımızdan almıştık. Bedelli askerlik harçlarının düşeceği müjdesini geçen hafta basın mensuplarımızla yaptığımız toplantıda verdik.” dedi.

Almanya'daki Türk toplumunun sorunlarının başında eğitim sorunları geldiği halde, ülkedeki 13 Türk Başkonsolosluğu'nun 11'inde eğitim ataşesi bulunmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyordu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.