Dolar 34,1626
%-0.1
Euro 37,8128
%-0.04
Altın 2.919,430
%-0.14
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avukatlardan Gezi olayları nedeniyle medya kuruluşları hakkında suç duyurusu

Avukatlardan Gezi olayları nedeniyle medya kuruluşları hakkında suç duyurusu

İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bir grup avukat, Taksim Gezi Parkı ile ilgili olaylarda, bir kısım medya kuruluşlarının yaptıkları haberlerle hükümeti devirme gayreti içinde oldukları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.Adliye önünde toplanan...

  • Ege Postası
  • 20.09.2013 - 14:15
İstanbul Adalet Sarayı'na gelen bir grup avukat, Taksim Gezi Parkı ile ilgili olaylarda, bir kısım medya kuruluşlarının yaptıkları haberlerle hükümeti devirme gayreti içinde oldukları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Adliye önünde toplanan avukatlar adına basın açıklamasını yapan Hukukun Üstünlüğü Platformu Başkan Yardımcısı Esra Göncü, Haziran ayında hükümetine karşı, illegal örgütler ve bunları destekleyen gruplar tarafından ayaklanma süreci başlatıldığını savundu. Gezi Parkı olayları sürecinde bazı gazete ve internet sitelerinin, bir program dahilinde meşru seçimlerle iş başına gelmiş hükümeti devirme gayretiyle toplumu yanıltacak bir çok yalan ve kasıtlı habere imza attıklarını söyledi.

Göncü, “Bu gazete ve internet sitesi sorumluları, olayların şiddet dozunu arttırabilmek adına gerçekle alakası olmayan, insanları suç işlemeye tahrik eden yayınlar yaparak, halkı suç işlemeye tahrik etmiş, suç işleyenleri övmüş, halkı kanunlara uymamaya teşvik ve tahrik etmiştir.” dedi.

Avukat Göncü, süreçte bazı medya gruplarının provakatif manşetler atarak halkı sokaklara döktügü ve bunun sonucunda başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde günlerce bir çok insanın güvenlik kuvvetleriyle çatışmasına sebep olunduğunu kaydetti.

Avukat Göncü, “İlk günden bu yana çıkan şiddet olaylarında, kamu mallarına zarar verilmiş, yağlamalanmış, araçlar yakılmış, vatandaşların iş yerleri yakılıp yıkılmış, caddeler trafiğe kapatılmış, vatandaşın seyahat hakkı engellenmiş, bazı yerlerde işe gidiş gelişler durmuş, halkta güvenlik endişesi yaratılmış, adeta hükümetin siyaset ve topluma vaziyet edemeyeceği görüntüsü oluşturulup bir darbe ortamına zemin hazırlanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kaza ya da kalp kirizi sonucu ölen vatandaşların, sanki devletin kolluk güçleri tarafından öldürülmüş gibi gösterildiğini belirten Göncü, söz konusu sürece benzer medya olaylarının daha önce de yaşandığını ve 28 Şubat darbe süreci diye bilinen süreçte de bir takım medya kuruluşlarının yaptıkları yayınlarla dönemin hükümetini düşürdüklerini savundu.

27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’ta da halkın oylarıyla seçilmiş meşru hükümetin sokak olayları ve kaos ile iktidardan uzaklaştırıldığını belirten Göncü, tüm özgürlüklerde olduğu gibi basın özgürlüğünün de kişi ve toplum yararı açısından sınırlı olduğunu vurguladı.

Göncü, ülkenin geleceği, huzuru, toplumun adalet duygusunun tatmin edilmesi bağlamında kara propaganda ve kaos yayınlarını yaptıklarını belirttiği medya grupları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Hangi basın organları hakkında suç duyurusunda bulundukları sorulan Göncü, “İsimleri dosyamızda var ama şu an açıklamayacağız.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından avukatlar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.