Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Avusturalya'da ilk Müslüman hükümet üyesine ırkçı hakaret

Avusturalya'da ilk Müslüman hükümet üyesine ırkçı hakaret

Avustralya'da yeni kurulan Kevin Rudd hükümetinde yer alarak ilk Müslüman hükümet üyesi olan Bosna-Hersek kökenli Edham Nurredin Husiç'e internet üzerinden hakaret edildi.Husiç'in Facebook ve Tweeter hesaplarına İslamofobik ve ırkçı hakaretleri...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 18:17
Avustralya'da yeni kurulan Kevin Rudd hükümetinde yer alarak ilk Müslüman hükümet üyesi olan Bosna-Hersek kökenli Edham Nurredin Husiç'e internet üzerinden hakaret edildi.

Husiç'in Facebook ve Tweeter hesaplarına İslamofobik ve ırkçı hakaretleri içeren çok mesaj gönderildi. Husiç'in Kur'an'a el basarak yemin etmesi 'iğrenç' ve 'Avustralya kültürüne aykırı' şeklinde değerlendirdi. Husiç'e destek veren bazı kullanıcılar ise 'ırkçılara aldırmamasını' istedi.

Tartışmalar üzerine açıklama yapan Husiç, "Yeminimi İncil üzerinde yapamazdım. Ben ne isem oyum." dedi. İnsanların tepki gösterme ya da eleştirme hakkına saygı duyduğunu belirten Müslüman siyasetçi, İslam karşıtı ifadeleri ise sert bulduğunu dile getirdi. Nurredin Husiç, "Bunu demokrasinin doğal bir parçası olarak görüyorum, ve insanların soru sorma hakkını savunuyorum. Önemli olan, Avustralya'nın gelişmesi için çalışmalıyız. Karanlık köşelerden gelen sözleri dikkate almamalıyız." ifadelerini kullandı.

Siyasetçiler ise Husiç'e büyük destek vererek, korkunç davranışlara hoşgörü gösterilmemesini istedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.