Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın, Türkçe'nin çocuklarını 40 bin kişiyle alkışlamaya hazırlanıyor

Aydın, Türkçe'nin çocuklarını 40 bin kişiyle alkışlamaya hazırlanıyor

Uluslararası Türkçe Derneği'nin Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlediği 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla başlıyor. Festival kapsamında 6 Haziran Perşembe günü Aydın Adnan...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 15:23
Uluslararası Türkçe Derneği'nin Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlediği 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla başlıyor. Festival kapsamında 6 Haziran Perşembe günü Aydın Adnan Menderes Stadyumu’nda 15 ülkeden 80 öğrenci sahne alacak.

         Program hakkında bilgi veren 11. Dil ve Kültür Festivali Aydın Komite Başkanı Şenol Tayfun, tüm halkı şenliğe davet etti. Aydın 11. Dil ve Kültür Festivali öncesi Anemon Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Tayfun, “6 Haziran akşamı yapılacak olan festivale Adnan Menderes Stadyumu'nda 30 bin, yan sahalarda LED ekrandan 10 bin kişi ile birlikte tahmini 40 bin Aydınlının katılmasını bekliyoruz. Ayrıca canlı yayın vasıtası ile Aydın, ilçe, kasaba ve köylerdeki vatandaşlarımız bu heyecanı bizlerle paylaşmış olacak. Aydın’da ilk kez gerçekleştirilecek olan böyle büyük bir organizasyonda sizlerin varlığı ve desteği bizlere güç katacaktır. Aydın’daki festivalimize, Moldova, Arnavutluk, Meksika, Mozambik, Nepal, Sırbistan, ABD, İsveç, Irak, Romanya, Makedonya, Kırgızistan, Uganda ve Bulgaristan’dan gelen öğrencilerimiz katılacaklar.” dedi.

        Şenliğe sahip çıkacaklarını ve destek vereceklerini belirten Aydın Valisi Kerem Al, yapılanların gönül işi olduğunu söyledi. Herkesin yeni bir dünya için çırpındığını; ancak bunun lafla olamayacağını kaydeden Vali Al, “Bu iş gönül işidir. Gönüllü olarak gençlerimizin eğitim verdiği dünyanın her kıtasında yüzümüzü ağartan okullarımız var. Bu okullarda eğitim gören çocuklar yarın ülkelerinde söz sahibi olacaklar. Bunlar bizim fahri temsilcilerimiz olacaklar. Bunlar, benim, ülkemiz adına gurur duyduğum çalışmalar ve etkinliklerdir. Uluslararası arenada gücünüz etkiniz kadardır.” diye konuştu.

        Aydın’daki şenliğe sponsor olan İlgi Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Şahin İlgi de dünyanın takdir ettiği ve desteklediği bu hareketi kendilerinin de canı gönülden desteklediğini söyledi. Şahin İlgi, “Gelecek 10-20 yılda BM Genel Sekreteri ya bir Türk olacak, ya da Türklerin işaret edeceği birisi olacak.” şeklinde konuştu.

        Basın toplantısına gelen davetlileri kapıda karşılayan Aydın’da eğitim gören Somalili öğrenciler, toplantı sonunda protokolle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.