Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aydın dan şok iddia: Erdoğan oğluma da şiddet uyguladı!

Aydın dan şok iddia: Erdoğan oğluma da şiddet uyguladı!

Başbakan Erdoğan'ın sadece Soma'da değil daha önce Aydın’da da bir çocuğa şiddet uyguladığı ileri sürüldü. Oğlu şiddet gören baba Ali Ö, “Bu olay nedeniyle her türlü baskıyı gördüm. Ne ev bıraktılar ne araba, hala da etkisi devam ediyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.05.2014 - 13:01
AYDIN- Aydın’da yaşanan olayın mağdurlarından o zaman 13 yaşındaki S.M.Ö. şimdi ODTÜ’de öğrenci. S’nin babası Ali Ö, 2009 Martında çocuğunun başına gelenleri şöyle anlattı: “O zaman 13 yaşındaydı. Arkadaşlarıyla maçları olduğu için spor salonuna gitmişler. Bu arada Başbakan Erdoğan seçim otobüsüyle bir taziyeden dönüyormuş sanırım. Oğlum önünden geçen otobüse ‘Allah belanızı versin’ demişti. Erdoğan bunu duyup korumalarına ‘Onu alın’ talimatı veriyor. Korumalar oğlumu apar topar tutarak otobüsün birinci basamağına çıkarıyorlar. Başbakan oğlumun boynundan tutup ‘Ne dedin sen’ diye soruyor. Oğlum da söylediği sözü tekrarlıyor. Başbakan ‘Neden’ diye sorunca ‘Sizi sevmiyorum da ondan’ yanıtını veriyor. Başbakan bunun üzerine tırnaklarını oğlumun boynuna geçirip bir süre sıkıyor ve korumalarına ‘Bırakın gitsin’ talimatı veriyor”
 
BİR DE DAVA AÇTILAR
Evrensel gazetesinden Özer Akdemir'in haberine göre, korumaların daha sonra oğlunu tartakladığını, tokat attığını aktaran Baba Ali Ö, çocuğunun gözaltına alınarak karakola götürüldüğünü belirtti. Ali Ö, yaşadıkları olayın ardından oğlunun; Başbakanın boynunda tırnaklarıyla yaptığı izleri gösteren rapor aldığını kaydetti. Bu olayın ardından oğluna ‘Devlet büyüklerine hakaret’ten iki yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığını, yerel mahkemenin bunu reddetmesi üzerine savcılığın bunu tekzip ettiğini dile getiren Ali Ö, “Biz de karşı dava açtık ama kabul edilmedi. Bize açılan davayı reddeden hakim ve oğlumun boynundaki izleri tespit eden raporu veren doktor sürgüne gönderildi. Daha sonra ikisi de dava açarak görev yerlerine döndüler” dedi.
 
‘HER TÜRLÜ BASKIYI GÖRDÜM’
Bu olayın ardından kendisinin ve ailesinin birçok sıkıntılar yaşadığını dile getiren Özyurt şunları anlattı: “Ben elektrikçiyim, elektrik malzemeleri satıyorum. Son dönemde adı sıkça geçen Cengiz İnşaatla iş yapıyordum uzun zamandır. AKP Aydın’da seçimi kaybedip Aydın CHP’ye geçince, Başbakan Ahmet Cengiz’e ‘bu çocuk olayı olmasaydı Aydın bizim olurdu’ demiş. Ben Ahmet Cengiz’in yalancısıyım. Daha sonra Cengizlerle bu olay nedeniyle aramız açıldı. Baskı yapmak istediler bana. Hala 200 bin lira alacağımı vermediler 2009 yılından bu yana. Her türlü baskıyı gördüm bu olay nedeniyle. Ne ev bıraktılar ne araba, hala da etkisi devam ediyor”.
 
ŞÜPHELİ: BAŞBAKAN SUÇ: KASTEN YARALAMA
Başbakan hakkında ‘Kasten yaralama’ suçlamasıyla açılan davada verilen ‘Kovuşturmaya yer olmadığına dair’ kararda, S.M.Ö’nün Aydın Devlet Hastanesinden aldığı raporda ‘Boyun arka sağ yanında 6 adet 5-6 cm sıyrık bulunduğu’ belirtiliyor. Aydın Cumhuriyet Savcılığının Aydın Emniyet Müdürlüğü ve görsel yayın kuruluşlarından M.S.Ö’nün Başbakanın otobüsüne götürülmesi ve orada yaşananlarla ilgili istediği görüntülerde ne hikmetse o anın görüntüleri de çıkmadı! Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun 08.05.2009 tarihli kararında “Başbakanın mağduru boynundan sıkıp yaraladığına ilişkin mağdurun soyut iddiası dışında delil elde edilememiştir” derken, M.S.Ö’nün boynundaki sıyrıkların korumaların müdahalesi sırasında olabileceğine hükmetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.