Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aykut Yenice CHP'li Susam'a seslendi: 'Hesap ver'

Aykut Yenice CHP'li Susam'a seslendi: 'Hesap ver'

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, düzenlediği basın toplantısında CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam'a yönelik iddialarını yeniledi. Yenice, Susam'ın daha önce yöneticisi olduğu BESAŞ şirketiyle ilgili hazırlanan fezleke ve soruşturma dosyası ile ilgili detayları paylaştı. Üçüncü perdede mağdurlar ile çıktı

  • Ege Postası
  • 20.03.2015 - 13:16
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl Haziran ayında iflasını isteyen BESAŞ ile ilgili hazırlanan Sermaye Piyasası Kurulu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin raporlarını bir kez daha gündeme taşıyan Aykut Yenice, yeni iddialarda bulundu. Polisin Susam’la ilgili hazırladığı fezlekeyi Cumhuriyet Savcılığı'na sunduğunu dile getiren Yenice, haksız kazanç miktarının 150 milyon lira olduğunu iddia etti ve gereken davanın yakın süreçte açılacağını, yargı sürecinin başlayacağını duyurdu. Toplantıda söz alan mağdur BESAŞ üyeleri esnaf ve vatandaşlar ise, trilyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığını, haksız kazanç elde edildiğini, dolandırıldıklarını, borç batağına sürüklendiklerini dile getirerek yargıyı göreve davet etti.

"AK Partili Yenice'den Susam'a şok suçlama" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!


CHP'li Susam: "Verilmeyecek hesabım yok" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!


“TABAK ÇANAKLA ŞOV YAPTILAR”

Esnaf  teşkilatı temsilcileri ve mağdur aileler ile birlikte basının karşısına geçen Aykut Yenice, “İzmir’in gururu olan esnaf teşkilatı maalesef bugünkü hazin tablo ile karşı karşıya. Esnaf teşkilatının temiz geçmişini kullanıp, parlamentoya gidenler onlarca insanın alın teri ile vergi rekortmeni  oldulari. Allah yollarını açık etsin. Biz Devletin Cumhuriyet Savcılığı’na ait resmi yolsuzluk belgelerini gösterirken, onlar bizden dört gün sonra tabak çanakla ile adeta şov yapmışlardır. Panik ve korku ile son çabalarını göstermektedirler. Korku dağlarının ardında gizlenmektedirler. Biz hiç özeAlın teri emeklerinizi hiç eden bu insanları ahrette de göreceğiz. Biz 18 esnaf odasının hakkını ararken, onlar düzenledikleri basın toplantısında “Benim verilemeyecek hesabım yok, aklandık” demişlerdir” şeklinde konuştu. 

SUSAM’A SESLENDİ: HESAP VER

Milletvekili Susam’ın “Tetikçi müfettiş buldular” söylemine de yanıt veren Yenice, soruşturma sürecine değindi ve esnafın şikayetleri sonrasında başlayan incelemelerle ilgili olarak, “Sanayi Ticaret Bakanlığı’nın 4 yıl süren incelemeleri ve SPK’nın incelemeleri sonrasında bu beyefendilerin haklarında fezleke açıklanmıştır. Bugüne kadar hepimize yaptıkları gibi beraat ettik diyorlar. Oysa ki, beraat ettikleri bu dava 2003 yılındadır. Bizim gösterdiğimiz fezlekede Susam oda başkanı değil, milletvekili, Zekeriya Mutlu ise İESOB başkanıdır. Biz emekli olduğunu söyleyen Sayın Mutlu’ya torunlarını sevmeyi, bu memleketi terk etmeyi önermiştik. Bu yeni fezleke ile ilgili hesap ver ey Sayın Susam. Biz Kılıçdaroğlu’nun kente gelişi öncesinde Susam’ın dokunulmazlık zırhına bürünmemesi için bu açıklamaları yaptık. Dosyayı Kılıçdaroğlu’na teslim etmek isterken zorla ve şiddetle engellendik” şeklinde konuştu.

“SİYASET KARIŞTIRMADIK”

“Bizi uyutan iyi uyutmuş” diyerek sözlerini sürdüren Aykut Yenice  soruşturma kapsamında BESAŞ Madencilik, BESAŞ A.Ş. ve BESAŞ Toptancılık altında üç ayrı şirket olduğunu dile getirdi ve “Biz bu işe siyaset falan karıştırmadık. Siyaseti karıştıran onlardır. Biz esnafız, bizim siyasetle hiçbir işimiz olmaz. Biz bir vatandaşız. Biz bu konuda yalan beyanlarla yanıltıldığımızı düşünüyoruz. Bu davada yalnız değiliz ve artık mutlu sona doğru gidiyoruz. BESAŞ’ın üzerinden ciddi anlamda rant elde etmişlerdir.

“PARA ÇOK, BOYUNA DAĞITIYORLAR…”

Şirketin mali yapısı ve para akışı hakkında şok iddialarda bulunan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu ile İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, 2006 yılından itibaren 3,5 milyon TL tutarında paranın Bursa’da pazarcılık yapan Mehmet Çakman’a aktarıldığını söyleyerek şöyle devam etti: “Meslek odasının kasasından 2,5 ay için teşekkür için 100 milyar lira para ödemiştir. Kimin parasını ödüyo? Para çok, boyuna dağıtıyorlar. Ne güzel karşılıklı dayanışma içerisine girmişler… Kendi aralarında 4 milyon 360 bin dolarlık para aktarımı yapmışlardır.”   

“MUTLU’DAN BORÇ ALMADIM”

Zekeriya Mutlu’nun kendisine borç verdiğine dair iddiaları yanıtlayan Yenice, “Kendisiyle bugüne kadar oturup bir çay içmişliğim yoktur. Ancak trilyonlarca liralık çekleri birbirine verenler, insanları icralarda süründürmektedir. Tandoğan Holding’ten bir trilyonluk çekleri aldınız. Bunları hatırlamıyorsunuz, ama bana borç verdiğini iddia ediyorsunuz. Sen kimsi? Nerdesini? Şov yapacağınıza, gel bu insanların karşısına çık, bunların hesabını ver. Bu daha üç dosya, bunların devamı da geliyor” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA SESLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu seslenerek, söz konusu iddialar ile ilgili kendisini göreve davet eden Yenice, “Ey Kılıçdaroğlu, partin adına doğru  bir karar verdin, İzmir’e geliyorsun. Kendini müfettiş Kemal olarak, dürüst olarak lanse ediyorsun. Sen Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsun. Zimmetine para geçirme, yolsuzluk ve her türlü pisliğe bulaşmış, meclis çatısı altında dokunulmazlık zırhına bürünen halkı mağdur eden bu insanlara dur deme vakti gelmiştir. Bu bir insanlık davasıdır” ifadelerini kullandı.

“DAVA BUGÜN YARIN AÇILIR”

Son olarak soruşturmanın gidişi ile ilgili bilgi veren Aykut Yenice, “Dava açılmak üzerdir. Buna hepimiz dahil olacağız. Bizim hisselerimiz yok edilmiştir. Odalara verilen paralarla alınan bu hisseler yok edilmiştir. Dava bugün yarın açılacaktır. Sayın Susam’ın telaşının sebebi de budur. Bu dava sadece 50 kişiyi ilgilendirmemektedir. Adalete güvenimiz sonsuz” dedi.  

SUSAM “SİYASİ” TEPKİSİ GÖSTERMİŞTİ

“Mehmet Ali Susam geçtiğimiz günlerde İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile birlikte düzenlediği toplantıda “Hakkımda aynı iddialardan daha önce de dava açıldı. Milletvekilliğim devam ederken yargılandım ve beraat ettim. Yargıtay da bunu onadı. Bugün yine aynı iddialar var. Hakkımda açılmış bir yeni bir dava yoktur. Henüz soruşturma aşamasında olan bir süreç söz konusu. Açılırsa da gider aslanlar gibi yeniden yargılanırım. Adalete güveniyorum.  Verilemeyecek hesabım yoktur. Yanlış bir şey yapmadım. Bu iddialar ve soruşturma tamamen siyasidir” şeklinde konuşmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.