Dolar 32,5331
%0.06
Euro 35,0174
%0.13
Altın 2.442,180
%0.27
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ayşe Kulin okurları ile buluştu

Ayşe Kulin okurları ile buluştu

Bornova Belediyesi’nin Uluslararası İzmir Fuarı’ndaki stantdında gerçekleştirdiği Fuar Söyleşilerinin ilkinde Yazar Ayşe Kulin okurları ile buluştu. Kulin, kitap okumanın insana neler kazandırdığını yaşamından örneklerle anlattı. Edebiyatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Ünlü Yazar, kitaplarını da imzaladı

  • Ege Postası
  • 07.09.2013 - 10:19
İZMİR - Ünlü yazar Ayşe Kulin, Bornova Belediyesi’nin fuar söyleşilerinde okurları ile buluştu. Bornova Belediyesi’nin İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaki standında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören söyleşiye Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katıldı. Okurlarının sorularını yanıtlayan Kulin, kitaplarını da imzaladı.

Kitap okumanın kişiye neler kazandırdığını yaşamından örneklerle anlatan Ünlü Yazar, ‘‘Kitap okumak bakış açınızı değiştirir. Sadece bir cümle bilmediğiniz farklı pencereler açar. Yeni şeyler öğretir’’ diye konuştu. Sadece Avrupa değil, Ortadoğu coğrafyasındaki pek çok ülkede kitap okuma oranın Türkiye’den daha yüksek olduğuna dikkat çeken Ayşe Kulin, ‘‘Politikacılarımız roman okuyor olsalardı bugün inanın bambaşka bir Türkiye’de yaşıyorduk. Ama okumuyorlar. Ne yazık ki dünyaya sadece kendi gözlükleriyle bakıyorlar’’ dedi.

Söyleşi sonrası teşekkür plaketi sunduğu Ayşe Kulin’in her zaman iyilik ve güzelliklerden yana olmakla birlikte gerçekleri tüm çıplaklığıyla ortaya sermeye gayret eden bir yazar olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da okuma alışkanlıklarımızla ilgili soruna değindi. Ezbere dayalı bir eğitim sistemine sahip olduğumuzu söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Bornova Belediyesi olarak böylesi değerli yazarlarımızı halkla buluşturup, bir yazar olmanın insana nasıl değer kattığını göstererek insanlarımızı kitap okumaya özendirmeye çalışıyoruz’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.